Tech

Hyetis Crossbow – najluđi i najnapredniji pametni sat koji ste ikada vidjeli

Uz razvoj tehnologije mobilnih uređaja koji su se u posljednjih desetak godina od džepnih “ciglica” pretvorili u pametne uređaje bez kojih ne možemo zamisliti život, logičan slijed je bio i razvoj pametne tehnologije koju korisnik može “nositi” i na taj način taj “gadget” u svakom trenutku imati uz sebe. Tako je u posljednih nekoliko godina nastao bum na tržištu pametnih satova, koji sve više pokušavaju oduzeti dio tržišnog kolača klasičnih satova za koje još uvijek smatramo da su obavezan stilski dodatak bez kojeg ni jedan muškarac ne bi trebao izlaziti iz kuće. No, iako su nam klasični satovi još uvijek zanimljiviji od njihovih pametnih konkurenata, kao zaljubljenicima u modernu tehnologiju, uvijek nam je zanimljivo vidjeti u kojem će smjeru i kakve inovacije ponuditi proizvođači pametnih satova.

Hyetic Crossbow dolazi nam iz Švicarske, zemlje koja nudi najbolje iz svijeta klasičnih satova, a radi se o određenom hibridu, koji uz sve značajke pametnih satova, nudi i iskušanu Švicarsku tehnologiju koja je zadužena za pokretanje kazaljki sata. Da, kazaljke pokreće “Swiss made” mehanički mehanizam, a same kazaljke “lebde” iznad digitalnog ekrana, koji nudi pregršt informacija koje klasičan sat nije u mogućnosti ponuditi. Crossbow je u biti pravi računalo, jer se u njemu nalazi 64 GB memorije, senzor brzine u 9 osi, troosni žiroskop, senzor svjetlosti, kompas, senzor tlaka, temperature i vlažnosti, a implementirana je GPS, Bluetooth i NFC tehnologija.

Ako kojim slučajem još uvijek mislite da se radi o jeftinom pametnom satu, možda će vas razuvjeriti ugrađena kamera od čak 48 megapiksela s mogućnošću optičkog zumiranja i kučište vodootporno do 250 metara dubine izvedeno od titana. No, ako do sad nismo otklonili dilemu, sve će vam biti jasno kad spomenemo cijenu od čak 1600 dolara. Da se nas pita, već znamo koji bi klasični sat kupili za te novce i još bi nam ostalo za koju gajbu pive. Za sve ostale, ovo je vjerojatno najbolje što se trenutno nudi na tržištu pametnih satova.

 

Tags
Back to top button
Close