Brzina

Blindirani Land Rover za sve koji se ne žele odreći luksuza ni sigurnosti na najvišem nivou

Ako ste kojim slučajem puni ko brod, a novac koji skrivate u čarapi u većini slučajeva baš i nije zarađen na načine na koje bi se mogli ponositi, vjerojatno ste tijekom procesa “zarađivanja” skupili i zavidnu količinu onih koji bi vam iz nekog razloga željeli nauditi. Da, barem kod nas ne fali onih koji bi se mogli prepoznati u toj rečenici, a u slučaju da čitaju ovaj tekst, možda je vrijeme da odvoje sitnicu od gotovo pola milijuna dolara i ubodu najnoviji luksuzni terenac koji je nedavno predstavio Land Rover.

Kao što ime sugerira, Range Rover Sentinel razvijen je na platformi lukuznog SUV vozila, no, osim što će poglavarima država, slavnim osobama i kriminalcima pružiti maksimalni luksuz u vožnji, nudi i vrhunsku zaštitu od mogućnosti napada vatrenim oružjem i eksplozivima. Da, ova tvrđava na kotačima konstruirana je kako bi po potrebi mogla preživjeti pravi mali rat i pri tome pružiti maksimalnu zaštitu putnicima u vozilu. Nivo zaštite VR8, sugerira da ovo vozilo može preživjeti napade vatrenim oružjem kalibra 7,62 milimetra i eksplozije do čak 15 kilograma TNT eksploziva. Uz to može podnijeti i nekoliko eksplozija ručnih granata u predjelu krova ili podvozja.

Iz Land Rovera napominju, da je nakon svih promijena koje su učinjene na vozilu, Sentinel još uvijek punokrvni terenac i u slučaju da su vam svi cestovni putevi blokirani, nema straha da ćete silaskom s asfaltiranih prometnica imati probleme sa svladavanjem teško prohodnih terena. To je zasluga dorađenog ovijesa, koji je morao biti unaprijeđen zbog povećane mase koju sa sobom donosi ovaj stupanj zaštite, a u Land Roveru su zaključili da će standardni, kompresorski V6 zapremine 3.0 litre s 340 konjskih snaga biti sasvim dovoljan da zbrišete “lošim dečkima”, ako ikada dođe do takve situacije. Rekli bi, bolje spriječiti nego liječiti i u tom slučaju, preporučili bi da svi oni koji imaju “putra na glavi” i koji sumnjaju da bi mogli biti žrtve sličnih napada razmisle i izdvoje “sitnih” 447.000 dolara za svoju sigurnost. Ako je mogao naš bivši premijer, možete i vi. Pametnom dosta.

Tags
Back to top button
Close