Brzina

Stigao opaki Lamborghini Aventador SV u “toples” izdanju

Dovoljan je bio jedan pogled da se zaljubimo u Lamborghini Aventador kada je predstavljen sada već davne 2011. godine na Ženevskom autosalonu. Danas, četiri godine kasnije, ljubav prema prekrasnoj talijanskoj jurilici koju je dizajnirao Filippo Perini po uzoru na borbene avione američkog stealth programa F-117A Nighthawk i F-22 Raptor, ni malo ne blijedi. Kako je početkom ove godine predstavljena SV verzija s tvrdim krovom, bilo je samo pitanje vremena kada će nas Lamborghini oduševiti i “superbrzim” Aventadorom u toples izdanju.

Baš to dogodilo se proteklog vikenda u Pebble Beachu, a ako ste tražili idealno vozilo da osjetite ne vjetar, već uragan u kosi, onda je novi Aventador SuperVeloce Roadster kao stvoren za vas. Naravno, pod pretpostavkom da takvo zadovoljstvo možete platiti, jer ovakav užitak će vas prilično koštati. No, ako ste spremni platiti nešto više od pola milijuna dolara da bi zasjeli u kokpit ove cestovne jurilice, onda se pripremite na sulude brojke.

U tom slučaju, pritiskom gumba, pripremite se na “riku” V12 zvijeri iza vaših leđa, koja je spremna na pritisak papučice gasa isporučiti čak 750 konjskih snaga i potjerati SV do stotke već za 2,9 sekundi i pri tome ne stati sve do maksimalnih 350 km/h. Za kvalitetan prijenos tolike snage i momenta na podlogu, zadužen je pogon na sve kotače i pametan elektromagnetski ovjes. Uz to, tu je i automatski mjenjač sa sedam brzina, te mnogi dijelovi proizvedeni od ugljičnih vlakana, kako bi se uštedilo na masi vozila. Eh, kad bi samo bilo para, pa da i ovaj san pretvorimo u javu.

 

Tags
Back to top button
Close