Kamasutra

7 znakova da pretjerujete s masturbacijom

Ako ste jedan od redovitih čitatelja Macho.hr portala, onda ste sigurno imali priliku pročitati o mnogim studijama koje su dokazale da masturbacija na mnogo načina pozitivno djeluje na vaše zdravlje. No, kao i u svemu, s ničim ne treba pretjerivati pa tako ni sa prečestim druženjima sa samim sobom. Da, nema ništa lošeg u povremenom “šamaranju majmuna”, ali ako ste jedan od onih koji ne bira vrijeme ni mjesto da bi ga “bacio u nesvjest”, možda je vrijeme da se zapitate da li ipak malo ne pretjerujete. Zato vam danas donosimo sedam znakova koji definitivno govore da bi mogli smanjiti tempo.

  1. Vjerojatno najjasniji znak da pretjerujete je to da se usljed pretjerane masturbacije počnete samoozljeđivati. Da, vjerujemo da o tome ne bi trebali čitati da vam postane jasno da ste “zastranili”. Ako kojim slučajem dođe do toga, vrijeme je da preispitate svoje postupke.
  2. Ako vam je kojim slučajem druženje sa samim sobom postalo draže nego seks, onda bi se svakako morali zapitati. Da, samo bez glupih spika tipa “ne može mi niti jedna zamijeniti ona posljednja tri trzaja” jer to nikako nije u redu. Ako ste došli do toga, onda defintivno pretjerujete.
  3. Imate problem postizanja kvalitetne erkecije, “Tvrtko” vam se u posljednje vrijeme baš i ne može nazivati tim nadimkom? Eh, da, i to je jedan od znakova da bi mogli usporiti masturbacijski tempo, jer bi problem mogao ležati u tome da si tijelu ne dajete dovoljno vremena za oporavak, kao ni “Tvtku” da napuni baterije.
  4. Možda o ovom niste imali pojma, ali pretjerana masturbacija može dovesti do pojačanog ispadanja kose. Problem nastaje kad toliko iscrpljujete tijelo da dolazi do fizičkog stresa koji na kraju može biti uzrok pretjeranog ispadanja kose. Ako kojim slučajem primijetite slične simptome, uzrok bi moglo biti baš prečesto druženje s “Desankom Šakić”.
  5. Jednostavno ne postoji dan da se niste bacili na posao, bez obzira gdje se nalazite, s kim se družite i postoje li uopće uvijeti da u miru odradite “posao”. Da, masturbacija se može razviti u ovisnost, a ako ste jedan od onih koji trebaju “šut” bez obzira kad i gdje, onda je vrijeme da stanete na loptu.
  6. Pokušali ste se suzdržavati, da vidite koliko će to potrajati, no, problem je da uvijek pokleknete i to već prvi dan. “Šamaranje majmuna” postala vam je najnormalnija stvar, a na posao se bacate čak i kad vas niste dobili volju, već čisto onako iz navike. U tom slučaju, možda imate problem.
  7. Nikad vam nije dovoljno, a neke noći vam sve više liče na masturbacijski maraton. Ostajete dugo budni samo kako bi se još jednom uhvatili u koštac s “pitonom”, iako ste prije toga borbu odradili već nekoliko puta. Možda je bolje da krenete u borbu sa sobom i napokon kažete NE, bilo je dovoljno.
Tags
Back to top button
Close