Brzina

Kinezi imaju svoju Teslu. Upoznajte Youxia X električni automobil

Ako ste mislili da su Kinezi napravili jeftinu kopiju Tesle koju ćete moći kupiti za desetak tisuća eura, varate se. Kineska Tesla, tj. Youxia X nije jeftina kopija, već je kineska vizija električnog automobila budućnosti.

Sličnosti su svima jasne, no nazivati Youxia Teslom ipak je pretjerivanje. Zapravo, ovi luđaci su u toliko područja otišli dalje, da su veći geekovi od samog Muska, vlasnika Tesla Motorsa. No, krenimo malo mi o ovoj ljepotici.

youxia-inside

Youxia X dolazi sa snagom baterija 40kWh, 60kWh i 85kWh verzija, s autonomijom od 220, 330, i 460 kilometara. Ne zvući loše! No, najvažniji faktor ostaje i dalje cijena. U Kini, od 45.000$ – 65.000$. Uvoz u Hrvatsku? Lol.

Sve verzije automobila koriste identičan električni motor od 260kW, tj. 350 konjskih snaga i 440nm okretnog momenta. Ubrzanje do 100 km/h? 5.6 sekundi.

Par zanimljivosti. Youxia je Kinesko ime za njihovu seriju Knight Ridera!! Operacijski sustav koji koristi na velikom centralnom touchscreen ekranu je Android 5.0 koji se zapravo zove KITT OS! Ako dobro obratite pozornost, prednji branik je upravo oblikovan kao Knight Rider, s onim crvenim svjetlima! Sjećate se? 🙂

Ako vam se ne sviđa zvuk električnog automobila, ili izostanak istog, ovaj autić ima zvučnike koji emitiraju razne poznate automobile, uključujući i Ferrarije ili Jaguare.

Za sad, uživajte u ovih par slika, a kad dođe više detalja, obavijestit ćemo vas!!

youxia-limited-720

youxia-rear

 

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close