Birtija

Čovjek iza antivirusnog softwarea McAfee je najveća legenda na svijetu

Čovjek bi mislio da je vlasnik multimiljarderske antivirusne kompanije McAfee geek, dosadnjaković koji živi na računalu i preko noći igra World of Warcraft, ali ovaj put smo pogriješili. Zapravo, on je živio, ali i živi kao u nekom romanu s puno zapleta, droge i ubojstva.

John McAfee je rođen u američkoj državi Virginiji, u vrlo problematičnoj obitelji. Njegov otac je počinio samoubojstvo kada je je John imao 15 godina, i tako pokrenuo loš niz vrlo obećavajućeg talenta.

Na fakultetu se John okrenuo alkoholu i postao ovisnik, dok je za život zarađivao noseći novine od kuće do kuće. Uskoro je dobio posao u tech sektoru, Missouri Pacific Railroad, što mu je donosilo više primanja i prelazak na jača opojna sredstva – droge. Nakon što je pronađen skriven iza radnog stola krcat LSD-om, dobio je otkaz.

U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, McAfee seli u Silicijsku dolinu i većinu svog vremena šmrče kokain i guta scotch. Nakon 15 godina života u oblaku, odlučio je kako je vrijeme za triježnjenje. Zapošljava se 1983. godine u Lockheedu, taman u vrijeme uzleta računala i pojave virusa. Ubrzo stvara anti-virus zvan McAfee, otvara poduzeće i počinje zarađivati milijune.

Tako je bilo do 1994. godine, kada daje ostavku na čelu svoje tvrtke, prodaje dionice, i odlučuje kako će loviti svoje snove. Naravno, koji su malo drugačiji od naših.

Uz lagano uživanje, McAfee je držao predavanja za mlade do 2000. godine. Tada ga pogađa ekonomska kriza i gubi skoro sav svoj novac. Seli na Belize, kreće u proizvodnju antibiotika, ima sedam žena, od kojih su ga tri pokušale ubiti i naravno vraća se kokainu. Počinje bolovati od paranoje i uvjeren je kako ga svi prate.

U svojoj ludosti i stalnoj ovisnosti kokainom, polagano gubi razum i 2012. godini postaje glavni osumnjičeni za ubojstvo svojeg susjeda Gregorya Faulla. Bježi pred policijom u Guatemalu, ali je ulovljen kada su otkriveni njegovi GPS koordinati uz fotografiju. Poslan je u SAD, gdje u gradu Portugal služi kaznu. Još se i danas javlja iz zatvora, gdje Twitterom šalje poruke kako mu je u ćeliji.

Eto, tako je izgledao život vlasnika najdosadnijeg anti-virusa na svijetu.

mcafee3 mcafee2 mcafee 55b608e5ac4b0 55b608d777ae2 55b608cc6302d

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close