Lifestyle

Kako cugati na vjenčanjima i pri tome ne završiti pod stolom

Ako bismo koristili nogometni žargon, onda su vjenčanja definitivno “utakmice visokog rizika” kad je u pitanju količina alkohola koju planirate unijeti u sebe i mogućnosti da od sebe pred svima napravite budalu ili u još gorem slučaju uništite dan glavnim zvjezdama večeri, mladencima. Da, dobro društvo, atmosfera i alkohol dostupan na svakom koraku, mogu biti pogubni ako ste nešto labilnijeg karaktera ili vam je tolerancija na alkohol ravna nuli. No, “loša strategija” može uništiti i one otpornije, pa je bitno da prije nego krenete s eksanjem, ipak stanete na loptu i održite prisebnost barem do onog trena kad se snimateljska ekipa pokupi kući. Kako je sezona vjenčanja tek započela, velika je vjerojatnost da ste u mjesecima koji slijede pozvani na barem jednu proslavu vjenčanja, a ako ne želite završiti pod stolom, bolje je da slijedite stvari o kojima ćemo danas pričati.

Prije ceremonije

Jasno vam je da ćete teško odbijati pozive prijatelja da nazdravite za budući bračni par, pa se shodno tome na to treba i dobro pripremiti. Sigurno vam je poznata uzrečica “priprema je pola posla” i da, kad je u pitanju cuganje, ova se uzrečica stvarno može doslovno shvatiti. Prvo je pravilo da prije nego krenete s unosom poveće količine alkohola, kvalitetno pripremite podlogu. Kad kažemo podlogu ne mislimo da od početka krenete žestoko s aperitivima, već da svoje tijelo dobro nahranite kako vas ne bi počelo “valjati” već nakon prvih nekoliko pića. Na druženje kod mladenca, nikako nemojte doći gladni, a obrok prije nego krenete na druženje trebao bi sadržavati čim više proteina, namirnica od cjelovitog zrna i zdravih masnoća, te uz to obilje tekućine (čitaj: vode). Hrana u vašem želudcu usporiti će absorbciju alkohola u krvotok, što znači da vam razina alkohola u krvi neće dostići razinu koju bi dostigla da ste na prijem došli gladni. Drugo je da ponekad morate malo “varati” kako bi uspijeli preživjeti žestoki tempo koji vam je nametnut. Da, preskočite koju rundu eksanja, razvodnite gemišt ili popijte čašu vode između svake runde. Tijelo će vam biti zahvalno.

Tijekom ceremonije

Mnogi od nas nisu neki ljubitelji ceremonija vjenčanja, pa umjesto da odemo na njih, obično okupimo ekipu koja slično razmišlja i taj dio provedemo u obližnjem kafiću. Ako si baš i ne znate reda, to bi mogao biti prvi korak do toga da tijekom proslave završite pod stolom. Da, ako u tom slučaju imalo sumnjate u sebe, bolje je da se prisilite i odete na ceremoniju, jer ako ste kojim slučajem malo pretjerali kod mladenca, to će biti idealno vrijeme da se priberete, dođete k sebi i spremite na žestoki ostatak večeri.

Tijekom večere

Zvijezde večeri izgovorile su sudbonosno DA i zaklele se jedno drugome u vječnu ljubav. Eh, pa sad je vrijeme da se to i pošteno proslavi. To je najopasniji dio cijelog vjenčanja, pogotovo ako vaš stol čini ekipa koja voli popiti i pri tome često nazdravljati za novi bračni par. Jedan od problema je i taj što vam je alkohol opet na dohvat ruke, a konobari su posvećeni tome da ga nikad ne fali. Ako ste do sada sve odradili kako treba, trebali bi biti baš taman, dobro raspoloženi, društveni, ali nikako dosadni svima oko sebe. U tom slučaju probajte održavati taj nivo i ne podlaziti pod utjecaj onih kojima to nije uspjelo. Da, usporite tempo cuganja ili prijeđite na lakše piće, te se s vremena na vrijeme prebacite i na koju čašu vode.

Na plesnom podiju

Ako je i vaše društvo slično našem, kad je u pitanju dostupnost alkohola, onda ni plesni podij nije sigurno mjesto za izbjegavanje još jedne runde koju ćete unijeti u sebe. Problem nastaje kad netko od uzvanika povede kolo, u sredini kojeg se uvijek nađe ona jedna osoba koja glumi konobara i redom opskrbljuje zanesenu ekipu. Ako taj dio ne odigrate dobro, to može svakako završiti, u što se prije nekoliko tjedana uvjerio i kolega iz redakcije na vjenčanju kolege s kojim dijelimo radnu sredinu. Da, istina, do tada stvarno nismo znali da netko može zaspati stojećki na sredini podija. I zato, preporuka je da u situacijama kad primijetite da dolazi red na vas, jednostavno nestanete na toalet ili uzmete pauzu i udahnete malo sviježeg zraka. No, još bolja solucija je da izbjegavate kolo i umjesto u zagrljaju s ekipom, zagrlite zgodnu djevojku i naučite je par novih plesnih koraka. Dvije muhe jednim udarcem.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close