Lifestyle

Kad bi muškarci imali menstruaciju svijet bi izgledao ovako (VIDEO)!

Video nedavno objavljen na YouTube prikazuje svijet u kojem muškarci moraju, baš poput žena, jednom mjesečno u dućanima kupovati ‘manpone’, tampone za muškarce.

I zaista, pokušajmo na trenutak zamisliti svijet u kojem bi muškarci imali menstruacije. Zar ne bi tada muška menstruacija bila na neki način simbol muškosti, kakvi jesmo – njima bi se definitivno hvalili na društvenim mrežama, reklame za tampone ili uloške bile bi spektakularne, a u njima bi glumile zvijezde poput Brad Pitta ili The Rocka.

Nažalost u mnogim dijelovima svijeta žene su u podređenom položaju, a menstruacija nešto o čemu se ne priča, nešto čega bi se trebale sramiti. Tih su dana izložene izrugivanju, zajednice ih odbacuju jer su ‘nečiste’, a jedna od tri žene u svijetu nema pristup adekvatnom toaletu ni higijenske uvjete za vrijeme menstruacije. U mnogim zemljama upravo je manjak higijenskih uvjeta u školama razlog zašto mnoge djevojčice napuštaju školovanje ulaskom u pubertet.

Ovaj video dio je kampanje WaterAida koji želi osvijestiti taj problem aludirajući na to kako bi stvari izgledale sasvim drugačije kada bi menstruacija bila ‘muška stvar’.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close