Brzina

Utrka Isle Of Man je krajem mjeseca, a ovako se tamo vozi…

Krajem mjeseca, točnije u subotu 30. svibnja, vozi se jedna od najprestižnijih utrka na svijetu – Isle of Man Tourist Trophy. Od 1907. godine od kada se održava utrka, odnijela je 240 života. To je u prosjeku više od dva života svake godine. Uske ulice ovog otoka vozači prolaze brzinama ponekad većim i od 320 km/h.

Utrka se vozi na otoku Manu, na stazi kojoj je zatvorena lokalna prometnica, gdje izletne zone predstavljaju betonski zidovi i kuće obložene balama slame ili planinski pašnjaci na otvorenom dijelu staze.

Ovo je utrka gdje se testira psihička i fizička izdržljivost vozača ali i motocikala koji jure preko 200 km/h zavojitom cestom koja se sužava i proširuje, koja je ispunjena hupserima i udubinama te okružena drvećem, poštanskim sandučićima, rasvjetnim stupovima i kućama. Dok ste na otvorenom dijelu u planini okruženi provalijama, kamenim zidićima i uživate u planinskom povjetarcu pri čemu se grčevito držite za nemilosrdnu neman na dva kotača. Na nekim dijelovima staze vozači unaprijed moraju povezati nekoliko zavoja i pripremiti motocikl za skok na izlasku iz zadnjeg zavoja iz serije ako žele izbjeći pad.

Pad nažalost nije izbjegao ovaj vozač koji je prije pet godina, zajedno s motociklom, odletio u, slobodno možemo reći, provaliju.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close