Brzina

S hibridnim Hummer “tenkovima” na sjeverni pol

Kad bi vam netko postavio pitanje koji je najekološki prihvatljiviji način da vozilom stignete na sjeverni pol, teško da bi vam na pamet u tom trenutku pao Hummer, no, ispada da bi bilo kakav drugačiji odgovor u stvari bio pogrešan. U biti, pravi odgovor bi bio s dva Hummera, barem kad se pita specijalni tim koji se naziva Zero South, koji će tu tvrdnju uskoro pokušati i potvrditi. Naravno, tu se ne radi o običnim Hummer terenskim vozilima, već vozilima koja s originalnim terencima američke vojske u biti dijele vrlo malo zajedničkih komponenti.

Kao prvo, umjesto kotača ugrađene su gusjenice koje osim što će ovim posebnim terenskim vozilima omogućiti svladavanje gotovo svih prepreka koje im priroda servira na tom surovom putovanju, već na prvi pogled čine Hummere prilično opakim “tenkovima” kojim se ne želite naći na putu. Dizelski V6 motor uparen je s električnim motorima na svakoj osovini koji će omogućavati oko 50 kilometara potpuno tihog načina rada, ali nam još nije potpuno jasno gdje će se terenci tijekom putovanja puniti.
zero_south_hummers

Iako neke stvari još nisu potpuno jasne, poznato je da će biti izrađen i poseban mobilni dom na saonicama koji će vući jedan od Hummera, a koji će biti posebno prilagođen polarnim uvjetima koji očekuju ekipu na jednom od najsurovijih krajeva planete. Plan je da se gotovo 2000 kilometara dug put zabilježi 3D kamerama u 4K rezoluciji i pretvori u serijal od deset nastavaka, a bude li uspješan, Hummeri će biti prva hibridna vozila koja su stigla na sjeverni pol.

Tags
Back to top button
Close