Kamasutra

Orgazam na dan tjera doktora ‘van’!

Ako vam je ikada trebao dobar razlog zašto toliko masturbirate ova bi vam studija mogla ići u prilog. Za vrijeme održavanja godišnjeg sastanka Američkog urološkog društva, znanstvenici su nagovijestili da najnovija istraživanja pokazuju da jedan od faktora smanjenja rizika od nastanka raka prostate jesu česti orgazmi!

Zaključak je to nedavno objavljene studije provedene u Harvard Medical School, koji su dvije skupine muškaraca, u dobi od 20-29 godina i 40-49 godina, pitali koliko puta ejakuliraju mjesečno. Ne znamo da li i vi brojite, ali čini se da bi tu statistiku trebalo voditi, posebno jer je u pitanju vaše zdravlje!

Kako god bilo, čini se da je broj orgazama obrnuto proporcionalan riziku za razvoj bolesti. Spomenimo usput da je rak prostate drugi najčešći zloćudni tumor u Hrvatskoj (dijeli 2. mjesto s rakom debelog crijeva i rektuma).

Vratimo se konkretnim brojkama! Studija s Harvarda je pokazala da su sudionici koji su ejakulirali barem 21 puta mjesečno smanjili rizik od nastajanja ove maligne bolesti za 20%! I to u odnosu na muškarce koji su u prosjeku tijekom mjeseca imali tek sedam ejakulacija.

Champagne1

To je samo još jedno u nizu istraživanja koje pokazuju koliko su seks i orgazmi zdravi i poželjni. Nakon vrhunca izlučuju se hormoni poput oksitocina i dehidroepiandrosterona, a znanstveno je potvrđeno da prvi snižava krvni tlak kod žena, dok drugi smanjuje šanse za razvoj tumora dojke i vrata maternice.

Pitate se da li bi sada odmah, ako vam partnerica nije u blizini, trebali u novom tabu otvoriti xxx.hr i baciti se na ‘posao’? Ne znamo što da vam kažemo; iako ovi rezultati pokazuju da orgazam može igrati ulogu i smanjenu rizika od raka prostate to je i dalje samo jedan od faktora. Ostala istraživanja upućuju i na druge važne čimbenike (genetska predispozicija i obiteljska anamneza) kad je u pitanju nastanak ove bolesti. Apeliramo na vas da pazite na svoje zdravlje te odlazite na redovite sistematske preglede!

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close