Brzina

Novi Camaro – šesta generacija kultne “muscle car” ikone

Nakon mnogih najava i “teasera” koje nam je u posljednje vrijeme servirao Chevrolet, napokon je predstavljena dugo očekivana šesta generacija kultnog američkog “mišićavca”. Što se tiče vanjštine, veseli nas što novi Camaro ne donosi drastične promjene vanjskog izgleda u odnosu na dizajnerski jako dobro pogođenu petu generaciju, no, tu svaka sličnost prestaje, jer je napravljen na potpuno novoj platformi, nudi nove motore, bolju upravljivost, novu tehnologiju i smanjenu masu u odnosu na prethodnika.

Camaro u najnovijoj generaciji dijeli platformu s Cadillac CTS i ATS modelima, što je zbog velike upotrebe aluminija rezultiralo boljom trakcijom i smanjenjem mase vozila za čak 90 kilograma. No, najbitnije je ono što se skriva pod poklopcem motora, a kupci će moći izabrati između tri ponuđena motora. Zbog ekologije ni “muscle” automobili više nisu što su bili, pa ponuda kreće s rednim četverocilindrašem zapremine dvije litre i 275 konjskih snaga, no onima koji žele nešto više snage, na raspolaganju je i 3,6 litreni V6 s 335 konjskih snaga.

Kako pravi “muscle car” pod poklopcem motora mora imati američki V8, vrh ponude je rezerviran za 6,2 litreni “osmak” s čak 455 konja, koji se nalazi i u posljednjoj generaciji Corvette Stingray. Preferiraju li ručni ili automatski mjenjač, budući vlasnici Camara moći će birati između Tremec ručnog mjenjača sa 6 stupnjeva prijenosa ili Hydra-Matic automatika s osam brzina. Bez obzira koji izabrali, kad je Camaro u pitanju, teško da možete pogriješiti.

Tags
Back to top button
Close