Tech

Legendarni modeli satova: Rolex Submariner

Kad spominjemo legendarne modele satova, Rolex Submariner je definitivno jedan od modela koji spada u to elitno društvo. Predstavljen je davne 1954. godine na sajmu satova u Baselu, a unatoč današnjem statusu luksuznog sata, Submariner je prvotno predstavljen kao profesionalan ronilački sat u kojem može uživati baš svatko. U to vrijeme radilo se o prvom ručnom satu koji je bio vodootporan do 100 metara dubine, a pri konstrukciji sata korištena je tehnologija koju je Rolex razvijao za ronilački ručni sat profesora Auguste Piccarda koji je konstruirao i testirao podmornice za zaron na velike dubine.

S godinama, zbog svoje pouzdanosti i bezvremenskog dizajna, Submariner stječe kultni status, a i danas, više od sedamdeset godina nakon predstavljanja originalnog modela, Rolex Submariner je jedan od najpoželjnijih kolekcionarskih satova na svijetu. Ta činjenica vjerojatno leži u tome što je ovaj sat već od svog predstavljanja 1954. godine, napravljen da traje, ne košta čitavo bogatstvo, a pristajati će vam jednako bez obzira da li ste u trapericama, ronilačkom odijelu ili u poslovnoj kombinaciji.


suit-men-style-watch-rolex-submariner1

Od svog predstavljanja pa do danas, Submariner se pojavljuje u mnogim filmovima, a osim što ga je na ruci nosilo nekoliko glumaca u ulogama Jamesa Bonda, krasio je i zapešće možda “najkul” čovjeka koji je ikada hodao ovom planetom, legendarnog Steve McQueena. Činjenica da su ga nosile mnoge slavne osobe, samo je dodatno podigla popularnost ovog legendarnog sata. Da bi bili poput njih, to ćete morati i pošteno platiti, pa u slučaju da želite Submariner na svojoj ruci, budite spremni izdvojiti svotu od oko 8500 dolara.

Tags
Back to top button
Close