Lifestyle

Kako pustiti bradu

Postoji vjerojatnost da ste obdareni “baby face” izgledom i vaše lice nikada neće biti uljepšano bradom. Za one koji pak imaju tu sreću (nekad i nesreću) da mogu uzgojiti nešto nalik na bradu, spadate u sretnike jer je ovo vrijeme kada navodno djevojke padaju na muškarce s bradom.

Ako ste se odlučili kako je došlo vrijeme da i vi uđete u klub modernih muškaraca, izdvojili smo par savjeta poznatog frizera iz Los Angelesa, Christiana Olvere.

1. Imajte strpljenja

Možda vam se čini kako u početku jedva raste, izgledate kao kokot poslije bitke u nelegalnom borilištu, poželite sve obrijati, ali budite uporni. Izdržite, pustite da raste. Za pravu bradu je potrebno bar mjesec dana puštanja i tek onda možete reći kako je sve spremno.

2. Prihvatite svrbež

S vašom novom bradom ćete dobiti i novog prijatelja, svrbež. Činit će vam se kao da ste uz bradu dobili i buhe jer će vas svako malo svrbjeti na različitim mjestima. Taj svrab nestaje za tjedan do deset dana, ali se može i smanjiti ako tu i tamo počešljate bradu.

3. Perite to čudo

Brada je kao i kosa, treba se prati. Zato, kada se tuširate i šamponirate, baciti koju šaku na vašu bradu i dobro je operite. Nije baš lijepo kada imate neke čudne ostatke u vašoj novoj bradi.

4. Omekšajte grm

Možda će vam zvučati glupo, ali ulja za omekšavanje brade stvarno postoje i vrlo dobro obavljaju svoj posao. Ako ne znate kuda krenuti, skok do najbližeg DM-a i upitajte zgodnu radnicu gdje stoje ulja za bradu.

5. Izbjegnite oštro

Brada ne bi trebala završavati na vašem licu. Neka raste prirodno centimetar,dva iznad vaše Adamove jabučice i tada je možete skratiti trimerom. Nitko ne voli oštre prijelaze na čudnim mjestima.

 6. Oblikujte vaše lice

Imate okruglo lice? Oblikujte četvrtastu bradu. Svatko može pronaći svoju idealnu dužinu i oblik. Ne morate u svemu kopirate lica s postera. Pronađite svoj oblik.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close