Brzina

Harley-Davidson Street 750 – remek djelo austrijske tvrtke H-D Innsbruck

Iako smo tijekom svojih ranih dvadesetih bili prilično zaluđeni brzinom i sportskim jurilicama na dva kotača, dolaskom u tek nešto ozbiljnije godine, sve nam se više sviđa ideja da sjednemo na jedan ovakav stroj i uživamo u laganoj vožnji dok nas prati poznata zvučna kulisa kultne Harley-Davidson V2 “grmljavine”. Ta ideja nam se još više sviđa kad pogledamo prekrasan primjerak koji nam stiže iz radionice austrijskog zastupnika za H-D vozila.

Prerada H-D Street 750 motocikla stiže nam iz Innsbrucka, a rezultat je natjecanja “Battle of The Kings”, koje je organizirano kako bi europski zastupnici za H-D motocikle pokazali svoje umijeće prerađivanja serijskih modela iz game Harley-Davidsona. I dok s jedne strane moramo priznati da serijski model H-D Street 750 vjerojatno nikada ne bi krasio našu garažu, ovu preradu bismo vrlo rado vozili.

Da bi od serijskog modela nastao ovaj ljepotan, utrošeno je oko 4000 eura i nešto manje od 50 sati efektivnog rada, što nam se čini prilično malo s obzirom na rezultat. Tijekom tog vremena u potpunosti je prerađen prednji dio, vozačka pozicija se sada nalazi znatno niže, a Street 750 je dobio i skraćeni zadnji kraj, kao i nove 19 inčne Dyna naplatke. Rekli bismo da je vrijedilo svakog novčića i utrošenog vremena.

Tags
Back to top button
Close