Brzina

GTE Sport koncept – Golf s druge planete

Wothersee susret već nam je donio otkrivanje suludog audijevog TT Clubsport Turbo koncepta, no najveći VW susret na svijetu jednostavno ne može proći bez konceptene izvedbe najprodavanijeg VW modela svih vrmemena. Golf GTE Sport Concept kao da dolazi s druge planete, što je pogotovo izraženo kad se baci pogled na unutrašnjost, a iako moramo priznati da nam pogledom na standardni Golf oko srca ne postaje ništa toplije, možemo reći da ne bi imali ništa protiv da nam se jedan ovakav primjerak kojim slučajem nađe u garaži.

VW je GTE Sport Concept zamislio kao lagano sportsko hibridno vozilo, a mala masa osigurana je upotrebom ugljičnih vlakana za proizvodnju gotovo svih dijelova automobila. No, najbolji dio je što ovu konceptnu jurilicu pogone čak tri motora, od kojih benzinac zapremine 1,6 litara, isporučuje čak 295 konjskih snaga. Iako bi to samo po sebi bilo sasvim dovoljno da GTE Sport Conceptu osigura odlične performanse, tu su i dva električna motora koji ukupnu snagu podižu na više od 400 konjića.

Za one ekološki osvještene, koji se u svakom trenutku mogu kontrolirati da ne “podbodu” silnu konjicu sakrivenu pod poklopcem motora, GTE Sport Concept ima mogućnost vožnje na isključivo električni pogon s dometom od oko 50 kilometara. Nije nešto posebno, ali će biti sasvim dovoljno za nekoliko odlazaka do lokalne birtije i natrag. Uz sve već do sada spomenuto, stvar koja nas se najviše dojmila je unutrašnjost automobila. Već pogledom na slike iz galerije u nastavku, zasebni kokpiti vozača i suvozača odaju dojam da se nalazite u borbenom zrakoplovu, a ne cestovnoj jurilici. Sve u svemu, nadamo se da ovaj koncept neće ostati samo to, već da će e barem neki elementi moći vidjeti u sljedećim generacijama vozila iz VW koncerna.

Tags
Back to top button
Close