Lifestyle

Deset najstrašnijih rituala za ulazak u bandu

Iako se sve više filmova i TV serija okreće temama vezanim uz organizirani kriminal i bande, rijetko se prikazuju prave stvari koje se tamo događaju. Ovisno o grupi ili bandi, ulazak je vrlo zahtjevan jer novak (osoba koja je spremna za ulazak u bandu) mora dokazati kako je 100% spreman za sve što se od njega očekuje. Pročitajte deset najstrašnijih rituala koji se moraju proći kako bi se postalo dio bandi.

10. Hell’s Angels

Biker-Bill-Ray-50

Najpoznatija moto banda na svijetu – Hell’s Angels, osim po grubosti i povezivanjem s kriminalom, ima i čudne rituale. Ubacujući se u bandu na godinu dana, novinar Hunter S. Thompson opisao je život s članovima moto kluba u svojoj knjizi “Hell’s Angels: A Strange and Terrible Saga”. Kao ritual ulaska u bandu napisao da je doživio nešto poput krštenja, samo što se umjesto vode koristila pišalina koja se skupljala za vrijeme festivala. Ta pišalina se zatim sipala na glavu novaka koji se zatim nije smio oprati. Odličan način da vas se izbjegava barem jedno vrijeme.

9. Kineska trijada

Kineske trijade vladaju podzemljem skoro cijele Kine, ali i Hong Kongom i Macauom. Kako postoje duže nego neke države, imaju tradicionalne rituale za ulazak. Osnovni rituali su obavljanje različitih zadaća, dok je onaj pravi obred ipak nešto posebno. Skuplja se krv članova, koja se zatim miješa s krvlju novaka i onda to budući član mora popiti. Uz to, budući član trijade mora naučiti i recitirati stihove koji ga identificiraju kao dijelom bande. Nekima je to teže nego popiti krv svojih kolega.

8. United Blood Nation

Bloods gang members in Los Angeles flash their gang sign during filming of music video Banging on Wax. Bloods and Crips declared a truce to make the video.  License this image www.corbisimages.com Image AAFK001228
Bloods gang members in Los Angeles flash their gang sign during filming of music video Banging on Wax. Bloods and Crips declared a truce to make the video.
License this image www.corbisimages.com Image AAFK001228

United Blood Nation je banda koja je nastala 1993. godine u zatvoru Rikers Island, New York. Najveća su banda tog zatvora s više od 500 članova. Za ulazak u “Bloodse”, članovi moraju dokazati svoju vjernost prolijevajući krv. Taj “blooding” se događa kada novak napadne drugog zatvorenika i uvjet je taj da on krvari. Najčešće kreće kada ostali “Bloodsi” viknu “013” kao znak za napad.

7. Junky Funky Kids

Junky Funky Kids su banda iz Cape Towna u Južnoj Africi, koja regrutira mlade dječake po lokalnim školama, te koji su nezadovoljni načinom života. Ulazak u bandu uključuje žestoke batine koje novaci moraju primiti i dokazati svoju snagu.

Nakon toga članovi uzimaju palice i stanu u dva reda. Novaci zatim moraju proći kroz red palica bez ozljeda kako bi pokazali kako su sposobni pomoći kolegi makar bili u teškoj situaciji.

6. Mac Baller Brims

Usko povezani s Bloodsima, Mac Baller Brimsi ipak imaju malo žešću inicijaciju. Za ulazak u bandu mladi članovi vrlo često moraju uraditi ubojstvo po naredbi vođa. Nedavno je jedan 14-godišnji novak promašio svoju metu, ubio nedužnu prolaznicu i na kraju nastradao od strane policije.

5. Arijsko bratstvo

aryan-gangstercollegeco

Arijsko bratstvo nastalo je 1964. godine u zatvoru San Quentin i unutar zatvora povezani su s različitim vrsta kriminala, od muške prostitucije, reketarenja, šverca droge…

Za potvrdu da su novaci spremni za ulazak u bratstvo, moraju ubiti pripadnika druge bande ili čak radnika u zatvoru.

4. The Latin Kings

latinkingsstreetgangscom

“The Latin Kings” su nastali tijekom 1940-tih godina i od tada su se proširili na 34 države, te spadaju u jedne od najopasnijih bandi SAD-a. Njihovi najveći rivali su “Gangster Disciples” te se kao ulazak u bandu mora ubiti pripadnik te bande. Voze se ulicama i pozdravljaju njihovim pozdravima, te ako se pozdrav vrati kreću u akciju.

3. Roto banda

Roto banda djeluje u Južnoafričkoj republici oko grada Randburga, te su specijalizirani za pljačke i provale. Ulazak u bandu uključuje sudjelovanje u zasjedi, lovljenje protivnika njihove bande, te njihovo sakaćenje pred svim ostalim pripadnicima. Trenutno se najviše rangiranim vođama bande sudi zbog brutalnih ubojstva, pogotovo kod inicijacije.

2. Numbers banda

thenumbersgangweeblycom

Numbers banda ima svoje korijene u početku 19. stoljeća, te djeluju po zatvorima u Johannesburgu. Njihova inicijacija uključuje pitalicu te ovisno o odgovori kreće zadatak. Postavlja se pitanje: “Što bi uradio ako pada kiša, a ti imaš samo jedan kišobran?”. Ako novak odgovori da bi podijelio kišobran s drugom zatvorenikom, postaje tetkica i svi ga siluju od tad na dalje.

Ako novak odgovori da bi iskoračio na kišu s drugim kolegama, mora napasti čuvara i ne ispustiti zvuk kada ga premlaćuju. Ako se pisne, nema ulaska u Numberse.

1. MS-13

ms13

Banda Mara Salvatrucha 13, ili skraćeno MS-13, počela je u El Salvadoru, te se proširila na Sjevernu Ameriku. FBI smatra kako je samo u SAD-u deset tisuća pripadnika te bande, te oko 40 tisuća u Guatemali i Hondurasu.

Muškarci koji ulaze u MS-13 moraju izdržati brutalna premlaćivanja od strane članova bande, bez obzira na njihove godine ili spremnosti.

Žene koje ulaze u MS-13 prvo služe kao seksualne robinje višim članovima bande, dok tek kasnije primaju počast ulaska u bandu.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close