Brzina

Chip Foose i MMD daruju Mustang GT s više od 800 konja

U posljednje vrijeme, imali smo se priliku nagledati razno raznih prerada najnovijeg Mustanga, pa je bilo samo pitanje vremena kad će izaći i jedan primjerak iz radionice Chipa Foosea. Onima koji prate svijet automobila, ovaj legendarni dizajner i hot rod ikona, zasigurno je poznat iz odlične serije “Overhaulin”, no, ovaj je put udružio snage s američkom tvrtkom MMD i predstavio svoje viđenje vjerojatno najpoželjnije američke “muscle car” ikone. Iako je već i u osnovnoj verziji Mustang GT vrhunski stroj, Foose i MMD podigli su cijelu stvar na potpuno novu razinu ludosti.

Ugradnjom ogromnog Whipple kompresora, snaga je gotovo udvostručena s 435 na čak 810 konjskih snaga, a uz drastično povečanje snage, Foose je poradio i na vanjskom izgledu vozila. Preinake su vidljive na gotovo svim dijelovima vozila, pa nije teško zamijetiti nove detalje na prednjem dijelu, kao i otvore na poklopcu motora i bočnim stranicama vozila, a uz to je dizajniran i novi stražnji spojler, kao i posebni naplatci s dizajnerskim potpisom Chip Foosea.

Što je najbolje, Mustang o kojem danas pričamo, kući će odvesti jedan od sretnika koji su ispunili obrazac na internet stranicama tvrtke MMD. Na, žalost, upisati se mogu samo oni koji se nalaze u Americi ili Kanadi, pa ako kojim slučajem tamo imate rodbinu, ili nas čitate s one strane “Velike bare”, onda trk na stranicu i popunite obrazac, jer tko zna, možda se baš vi odvezete u Mustangu s dizajnerskim detaljima legendarnog Chip Foosea.

Tags
Back to top button
Close