Tech

Audijev bicikl od 5,8 kilograma s cijenom automobila srednje klase

Osim što se bavi proizvodnjom vrhunskih automobila, s vremena na vrijeme Audi nas iznenadi i novitetima koji nemaju previše veze sa svijetom automobila. U suradnji s njemačkom tvrtkom CarbonSports, Audi je predstavio sportski bicikl koji zasigurno nećemo viđati u svakodnevnom prometu. Jedan od razloga je i najavljena serija od tek 50 primjeraka, od kojih će većina, ako ne i svi, završiti u rukama ljudi s kojima baš i nemamo previše doticaja.

Kako Audi Sport Racing Bike ne bi bio tek bicikl koji nosi ime njemačkog proizvođača automobila, prilikom konstruiranja su korišteni i elementi koji se mogu naći u sportskim automobilima te tvrtke. Tako je sjedalo tvrtke Selle Italia presvučeno najfinijom Napa kožom korištenom i u novom Audijevom modelu R8, dok je okvir bicikla izrađen od T1000 karbona, koji se koristio za izradu R18 e-Tron Quattro modela. To je rezultiralo masom okvira od samo 790 grama i ukupnom masom od tek 5,8 kilograma.

Kad se vratimo na već spomenutih tek 50 proizvedenih primjeraka, materijale korištene prilikom izrade i činjenicu da iz Audija ne dolazi ništa povoljno, onda ne iznenađuje ni cijena bicikla od gotovo 20 tisuća dolara. Možda i bolje da ga nema na našim prometnicama, jer bi vlasnik još u vožnji ostao bez njega.

Tags
Back to top button
Close