Lifestyle

5 savjeta kako se pripremiti za savršeno brijanje

Ako niste jedan od onih koji ponosno pokazuju svoju savršeno oblikovanu bradu, posao vam ne dopušta da preskočite jutarnje brijanje ili jednostavno volite osjećaj glatko obrijanog lica, onda su vam sigurno poznati i oni dani kad jutarnje brijanje možda i nije najugodnije iskustvo. Da, ako ste se kojim slučajem prepoznali u rečenici prije, možda griješite u nekom od koraka koje ćemo danas spomenuti. Ovo je pet savjeta kako se najbolje pripremiti za savršeno brijanje.

Brijte se tijekom ili nakon tuširanja

Dok profesionalni brijači za to upotrebljavaju vrući ručnik, tuširanje toplom vodom prije brijanja otvoriti će vam pore i omekšati dlake lica, te na taj način pripremiti vašu kožu za ugodnije i temeljitije brijanje. Još bolja solucija je ako se brijete tijekom tuširanja, uštediti ćete vrijeme, a brijanje će biti ugodnije.

Koristite proizvode koji ne sadrži alkohol

Kako bi spriječili isušivanje kože, koristite proizvode za brijanje koji ne sadrže mnogo alkohola ili sapune. Odlična stvar je ulje za brijanje jer prilikom brijanja vidite područje kojim klizi oštrica, pa možete izbjeći problematične dijelove kao što su prištići ili madeži. Ako koristite pjenu, ne pretjerujte s nanošenjem jer mnogo pjene ne znači i bolje brijanje.

Uvijek koristite pravi “alat”

Kao i u svemu, da bi dobro odradili posao, morate imati pravi alat. Bez obzira da li koristite britvu, aparatić na žilet ili neku drugu vrstu britvica, bitno je da je oštrica uvijek čista i oštra. Tupa oštrica neće vam omogućiti jednoliko brijanje i povećati će mogućnost nastanka uraslih dlaka i iritacija kože. Čim primijetite da vas oštrica prilikom brijanja čupa, vrijeme je da je zamijenite ili u naoštrite ako je britva vaš izbor “alata.

Uzmite si vremena i koristite kratke pokrete

Već smo u nekoliko navrata spomenuli da je jutarnje brijanje pravi muški ritual kojim se kreće u novi dan. I zato bez žurbe, odvojite malo vremena za sebe i koristite kratke pokrete oštrice, jer na taj način imate više kontrole i manje su šanse da se britvica začepi obrijanim dlakama. Imajte na umu i da je bitno brijati se u smjeru rasta dlake, jer to spriječava nastanak osipa i crvenila, te da ne pritišćete previše oštricu, posebno oko osjetljivih područja poput vrata.

Nakon brijanja lice isperite hladnom vodom

Umivanje lica hladnom vodom nakon brijanja pomaže zatvaranju pora. Hladna voda će stisnuti kožu i zatvoritit sitne posjekotine koje su nastale prilikom brijanja, te smanjiti mogućnost nastanka uraslih dlaka. Nakon toga pričekajte koju minutu i koristite losion poslije brijanja koji ne sadrži alkohol i ne isušuje kožu već joj vraća prirodnu vlažnost.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close