Lifestyle

5 najčešćih pogrešaka koje muškarci čine kad nose odijelo

Svaki odrasli muškarac u svojem ormaru mora imati barem jedno odijelo koje mu savršeno pristaje. Da, bez obzira da li ste pobornik ležernijeg stila odijevanja ili vam posao ne zahtijeva da svakoga dana izgledate kao James Bond, odijelo je jedan od komada odjeće kojeg svaki muškarac mora posjedovati. No, sama činjenica da ste obukli odijelo ne znači da ćete u njemu odmah izgledati odlično, jer unatoč tome što ga muškarci već stoljećima nose, dobar dio njih još uvijek griješi u određenim sitnicama koje mogu uništiti i najbolji pokušaj da izgledate besprijekorno. Kako nam slijedi vrijeme maturalnih zabava, svadbi i ostalih svečanosti koje zahtijevaju formalnije odjevne kombinacije, danas vas upozoravamo na greške koje nikako ne smijete napraviti kad sljedeći put obučete odijelo.

Pravilno kopčanje sakoa

Kad je u pitanju pravilno kopčanje sakoa, to je jedna od stvari u kojoj muškarci prilično često griješe. Pravilo je da se nikad ne kopčaju svi gumbi sakoa, osim kad nosite odijelo sa samo jednim gumbom. Kod sakoa s tri gumba, kopčaju se samo gornja dva, dok se kod sakoa koji imaju dva gumba kopča samo onaj gornji. Ako kojim slučajem posjedujete odijelo s više od tri gumba, vrijeme je da ga zamijenite novim. Imajte na umu da se sako kopča samo prilikom stajanja i uvijek treba biti otkopčan kada se spremate sjesti.

Rukavi košulje

Dužina rukava košulje možda se čini kao sitan detalj koji ne čini nikakvu razliku, ali u stvari se radi o još jednoj stvari koja može znatno utjecati na to kako izgledate. Rukavi košulje bi trebali biti dovoljno dugi da “vire” tek oko centimetra ispod ruba rukava sakoa i nikako ne više ni manje od toga. U suprotnom, ili su vam rukavi sakoa previše dugi, ili je košulja previše kratka.

[AdSense-A]

Dužina hlača

Ovo je jedna od stvari koja stvarno može uništiti dobru odjevnu kombinaciju. Ako kupujete već gotovo odijelo, velike su šanse da će vam hlače padati previše preko cipela, što nikako nije dobro. Zato je bitno da u tom slučaju uzmete cipele, remen i hlače, te posjetite krojača koji će ih skratiti na način da dodiruju vrh vezice cipele i nikako ne više od toga.

Pretjerivanje s dodacima

Kravata i džepni rupčić u kombinaciji izgledaju odlično, no odlučite li toj kombinaciji dodati i iglu za kravatu, a možda i džepni sat, to će vjerojatno biti pretjerano. Džepni rupčić dodaje dozu glamura i uglađenosti, no bitno je da pripazite kako ga kombinirate s kravatom, uzorkom i tkaninom jer se u pravilu ne bi trebali slagati. Pripazite na kombinaciju uzoraka i boja.

Usklađivanje kožnih dodataka

U slučaju da nosite sat s kožnim remenom, on bi se bojom trebao slagati s cipelama i remenom hlača, s mogućnošću odstupanja u tek jednoj ili dvije nijanse. Da, kožni dodaci mogu biti završni dodir koji će vašu odjevnu kombinaciju učiniti savršenom ili je totalno pokvariti. Bitno je da pripazite da se kožni dodaci uvijek poklapaju i u tom slučaju ćete teško pogriješiti. Jedini savjet je da ne kombinirate crno odijelo sa smeđim kožnim dodacima, a u svemu ostalom ćete teško pogriješiti.

 

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close