Lifestyle

4 glupa načina na koje svatko od nas pokušava preboljeti prekid

Nažalost, rijetki su oni koji nikada nisu okusili gorak okus prekida veze s osobom za koju bi napravili sve. Da, ljubav je prekrasna stvar, no, problem je što u mnogim slučajevima ne funkcionira po pravilu “i tako su živjeli sretno do kraja života”. Da, vjerujemo da i u vašem životu postoji barem jedna koja je ostavila neizbrisivi trag i ožiljak koji neće tako lako zarasti, no, život na taj način funkcionira tisućama godina, a funkcionirat će i dalje. U takvim situacijama, svatko od nas ima svoje načine kako preboljeti osobu koja vam je slomila srce, kako je zaboraviti i nastaviti život u drugom smjeru, ali problem je što je u tim situacijama teško razmišljati trezveno pa nam na pamet padaju prilično glupe stvari. Ovo su neke od njih koje će vjerujemo biti poznate većini.

Osveta

U redu, ostavila te, povrijedila, našla je boljeg, a  možda ti se i ševila iza leđa, no čemu sad osvetnički pohodi? Da, neki se i na ovaj način pokušavaju riješiti boli zbog prekida. Pričanje cijelom svijetu o tome kakva je, maltretiranje ili objava njenih intimnih fotki sigurno neće riješiti stvar, u biti samo ćeš ljudima pokazati da si nesigurna i nezrela osoba koja se ne može nositi s životnim problemima. Ako je želiš povrijediti, najbolji način je da joj pokažeš da ti je svejedno i nastaviš sa svojim životom.

Samouništavanje

Neki bi rekli “čemu tuga, čemu bol, kad postoji alkohol” i pili toliko dugo dok ne zaborave nju, razloge prekida, a na kraju i svoje ime. U redu, ovo možda i nije toliko loša ideja, ali sve je u redu dok se to ne počne ponavljati iz dana u dan i ne preraste u problem. U biti, riješavanje tuge na ovaj način je kao da pokušavamo požar ugasiti benzinom i iz toga ne može izaći ništa dobro.

Obsesija

Ako kojim slučajem spadate u ovu kategoriju čudaka, onda uopće ne krivimo vašu djevojku što je tu vezu privela k kraju. Dobro, još uvijek je volite, ali nemojte da to preraste u obsesiju i rezultira praćenjem svakog njenog pokreta ili otvaranjem lažnih profila na Facebooku kako bi joj pokušali prići bliže i pratiti njene postupke. To sranje je prilično uvrnuto i ako imate ovakvih problema, možda je vrieme da se prijavite na liječenje.

Zamjena

Ovakav način preboljevanja prekida nije ništa novo, možete ga vidjeti u gotovo svakom ljubavnom filmu, a sigurni smo da vas je ekipa barem jednom savejtolvala da odete van, nešto “ubodete” i da će odma biti lakše. Da, ideja možda nije nova, ali je prilično glupa i ishitrena, jer kao prvo, iskoristiti ćete nekoga samo kako bi vam bilo lakše, a osim što vam na kraju neće biti lakše, mogli bi si nakopati probleme koje stvarno ne trebate. Ne kažemo da se morate prebacite u celibat, ali nemojte to uraditi još vruće glave. Nemojte odmah sljedećeg dana naskočiti neku samo jer vam se lijepo pogledala, uzmite si malo vremena i dobro razmislite o svemu.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close