LifestyleSport

Što je muškarac bez bicikla?

Svaki pravi macho muškarac treba imati i macho bicikl, po mogućnosti više njih i što skupljih. No današnji standardi su takvi kakvi jesu, pa se nekada moramo zadovoljiti i sa jeftinijim verzijama bicikala, kojih, naravno, ima za sve potrebe.

Početi ćemo sa gradskim cruiserom. FELT MP (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-mp-3-sp-2015/2005)

FELT MP

1

Bicikl koji bi svakog  tipa trebao zadovoljiti na svim područjima, od udobnosti, do gušta u vožnji, a preko vizualnog dojma koji ovaj bicikl definitivno ima. Bicikl je svojim dizajnom spojio, američke vojne motocikle i bicikle koji su se koristili za vrijeme drugog svjetskog rata.

[divider]

Za one kojima bicikl nije samo prijevozno sredstvo od kuće do terase i one koji vole na brzinu napraviti stotinjak kilometara, smo izdvojili karbonsku jurilicu, a koja je cijenom prihvatljiva svima koji su oduvijek htjeli osjetiti čari karbonskog bicikla.

FELT Z6 i Z7

2

FELT Z6 i Z7 (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-z6-2015/2068 ) su modeli koji su spojili do sada nespojivo; visokotehnološku i skupu karbonsku ramu te dijelove nižeg i srednjeg  ranga, pa smo tako dobili karbonski bicikl prihvatljive cijene, koji naravno sami možemo nadograđivati po želji i potrebi.

[divider]

No kako to uglavnom biva, nekima cesta ubrzo dosadi te se odluče na testiranje svojih vještina i granica extremnosti na obroncima lokalnih planina i brda. Za njih smo izdvojili biciklić koji jednostavno oduzima dah, što izgledom, a što tehnološkim postignućima. Bicikl čiji bi amortizacijski dio posramio i neke igrače u svijetu automobilizma.

FELT COMPULSION 50

3

FELT COMPULSION 50 (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-compulsion-50-2015/1950 ) je allmountain bicikl namijenjen onima koji vole sa ceste skrenuti u šumu, popeti se na neko brdo ili planinu samo da bi se spustili niz istu. Kraća i niska geometrija ovom biciklu daje izuzetnu okretnost i kontrolu i samim time postaje vrlo zabavan na spomenutim terenima.

[divider]

Kao šećer za kraj smo ostavili bicikl koji je namijenjen za sve Vas frajere koji ćete  kad tad završiti Ironman ili neku sličnu ili žešću utrku.

FELT IA FRD4

FELT IA FRD (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-ia-frd-2015/2086) je karbonski hard core triatlonac, koji će sa svojih 8.65kg, električnim, vrlo preciznim i brzim mjenjačima, udobnom geometrijom (za takvu vrstu bicikla naravno) iznenaditi i najbrutalnijeg triatlonca te će mu definitivno pomoći u ostvarivanju najboljeg mogućeg rezultata. Ovaj bicikl je pokazatelj kuda je biciklizam krenuo te kako bi to moglo izgledati u budućnosti. Tehnologija karbonskih vlakana, aerodinamika, visoko kvalitetni materijali, preciznost izrade i još milijun ostalih faktora je spojeno u bicikl koji je doslovno savršenstvo biciklističke tehnologije kakvu danas poznajemo.

Autor članka: Ivor Fischer – Matis Adria d.o.o.

bike_box_logo

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close