Sport

Ruska MMA organizacija gledateljima nudi borbe ‘pravih’ vitezova!

Prošlog ljeta ruska MMA asocijacija M-1 Global krenula je s organiziranjem borbi ‘vitezova’ u ringu. Ako je suditi po snimkama muškarci u pravom viteškom oklopu unutar ringa koji vitlaju mačevima, a udaraju još i nogama te štitovima već su osvojili simpatije publike.

Štoviše, izuzetno zadovoljnim organizatorima sljedeći je cilj u skoroj budućnosti organizirati event u kojem i neće biti drugih borbi osim ovih viteških. Predsjednik M-1 Globala Vadim Finkelchtein ističe kako je ohrabren reakcijama publike nakon prve revijalne borbe u St. Petersburgu na M-1 Challenge 50 te smatra da će uskoro privući dovoljan broj boraca zainteresiranih za ovaj način borbe te oformiti sasvim novi ‘srednjovjekovni viteški show’ s vlastitim kategorijama i pojasevima koji će se zvati M-1 Medieval. Također je istaknuo da je gleddajući prvi promo ‘viteški’ dvoboj u ringu imao isti osjećaj kao kada je i gledao prvu MMA borbu pod pokroviteljstvom M1-Globala.

Pravila su, uz iznimku što su borci u oklopima opremljeni mačevima i štitovima, vrlo slična MMA borbama; dozvoljeno je udaranje rukama, nogama te hrvanje. U nastavku pogledajte borbu između Evgenya Bedenka i Ivana Vasiljeva održanu 10. travnja.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close