Brzina

Bugatti Chiron – upoznajte nasljednika Veyrona

Kako nadomjestiti model koji je postao dio povijesti? Upravo to su se pitali u Bugattiju kada su nedavno izbacili zadnji primjerak svog legendarnog Veyrona. CAR magazine je posjetio Molsheim, mjesto u kojem je sastavljen posljedni Veyron i pokušali saznati što se to priprema za 2016. godinu. Ime je spremno, te će zvati po vozaču utrka Louisu Chironu. Skica koju su predstavili je njihovo viđenje Bugatti Chirona, ali ne bi bilo ništa čudno ako bi izgledao slično i u stvarnosti.

Kako se nagađa, Bugatti Chiron će biti zvijer kakvu svijet još nije imao upoznati. Imat će 16 cilindra u W formaciji i snagu od 1500 konja, što će biti dovoljno i za vozače F1.

Maksimalna snaga: 1500 konja

Okretni moment: 1500 Nm

Maksimalna brzina: 463 km/h

0-100 kmh: 2.0 sek

Cijeli projekat malo kasni jer Volskwagenov direktor Ferdinand Piech nije bio zadovoljan s skicama. To je promijenjeno i 2016. godina je godina Chirona. Također, Bugatti uvodi neke novosti poput sustava za gašenje cilindara koji će omogućiti da ovaj automobil ipak može poslužiti za vožnju jer je poznato kako je Veyron mogao potrošiti svoj rezevoar za osam minuta.

Više novosti slijedi budući da je sve još uvijek zavijeno velom tajni.

 

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close