Birtija

7 posljedica opijanja koje su mnogo gore od mamurluka

U redu, razbio si se, sve nam je jasno, teško je ne zarundati se kad te okružuje odlična ekipa, a pive stižu toliko brzo da izlazak svakog trenutka sve više liči na natjecanje u brzinskom ispijanju piva. U takvim situacijama, nekad je teško razmišljati o drugom jutru, potencijalnom druženju sa školjkom i igri pogađanja da li iz tebe upravo izašao hamburger ili se radi tek o običnoj porciji ćevapa. No, glavobolja, mučnina i opća malaksalost, ipak su ništa u usporedbi sa ostalim problemima koje nam opijanje može izazvati drugog jutra. Nekima od nas dio ovih stvari biti će poznate, neki će se tek s njima upoznati, a nekima izlazak bez toga nije pravi izlazak. Mi znamo kud spadamo, a vi?

Čitanje poruka koje si poslao večer prije

Budiš se ujutro, a sjećanja o večeri prije su tek puste želje. Nemaš pojma gdje si bio, što si radio, kako si došao kući, ni s kim si se natezao. Sve je to najnormalnija stvar, no, problem je što u tim trenutcima “trezvenosti i racionalnog zaključivanja”, obično poželimo razjasniti neke stvari osobama kojih se trijezni ne bi sjetili ni za živu glavu. Čitanje poslanih poruka o tome kako priznaješ bivšoj da je ljubav tvog života, priznanja kolegici da bi je rado okrenuo pod pauzom ili čitanja bukvice šefu o tome šta koji k… on ima tebi govoriti kako se radi posao, definitivno je gore od glavobolje i pokojeg “rigoleta”.

Slušanje priča o tome kako si se razbio

Kad ni mobitel ne “priča” nikakvu priču o večeri prije, slike ne odaju tragove o vašim kretanjim, a sjećanja kao da su jednostavno isparila, najčešće se okrećemo “đokeru zovi”. Zoveš frenda, a on umire od smijeha i prije nego je uspio podići slušalicu. Još mamuran slušaš o padanju pod šank, slučajnom razbijanju inventara, bauljanju birtijom i usputnom hvatanju curica od kojih je barem jedna tvoja sestrična. No, kad pomisliš da si čuo baš sve najgore što si mogao čuti, on dodaje “ali sve je to ništa jer kad si…” . Da, nekad je bolje da se neke stvari nikad ne saznaju.

Provjera stanja na bankovnom računu

Držimo se izreke “ako je fešta dobra, ne pitaj koliko košta”, no, najgore je kad je drugi dan novčanik prazan, a negdje u dubini sjećanja čini ti se da si tijekom večeri bankomat posjetio nekoliko puta. Uzimaš mobitel i još mutnog pogleda upisuješ pin u bankovnu aplikaciju, a nakon toga šok i nevjerica. Na računu fali svota za koju bi te na određenim mjestima cijelu večer opsluživale djevice, dok se pri tome polijevaš najskupljim šampanjcem, a ti nemaš pojma gdje si bio cijelu večer. Da, zajebana situacija, definitivno gora nego da je u pitanju samo mamurluk.

Pogled u ogledalo

Teškom mukom dižeš se iz kreveta, dolaziš u kupaonicu i podižeš pogled pred ogledalom, a onda prizor iz horor filmova. Pred tobom stoji lik nimalo sličan “upicanjenom” mladiću koji je jučer izašao na piće ili dva. Natečen kao da te izbolo tisuću pčela, krvavih očiju i raščupane kose, uopće ne sličiš na sebe, a što je najgore, obiteljski ručak je već za pola sata. Da, kad si mamuran nisi svoj, a ako misliš da se klin klinom izbija, grdo se varaš.

Buđenje kraj nepoznate osobe

Dobro, buđenje kraj nepoznate osobe ne mora biti loša stvar, no, računajući kad malo više popijemo, svi mi drastično smanjujemo kriterije, šansa da si se probudio kraj potencijalnog top modela je potpuno ravna nuli. Dodatni neugodnjak je što joj u tom trenutku sigurno ne znaš ime, a bilo kakvo pitanje tog tipa moglo bi završitit kobno, pa je najbolje da na to ni ne pomišljaš. Pripremi manevre za izbjegavanje i izvlačenje. Dobra stvar je da si u tom trenutku potpuno zaboravio na glvobolju.

Buđenje kraj poznate osobe

Ako si mislio da je loše probuditi se kraj neke koju ne poznaš, onda razmišli još jednom. Još gora stvar je probuditi se kraj neke koju poznaš, ali s njom nikad nisi želio imati ništa. U tom slučaju stvar postaje prilično neugodna, posebno ako ona već planira u kojem će se dalje smjeru razvijati vaša veza. Vadi se kako god znaš, kad ga nisi bio sposoban držati u gaćama.

Buđenje kraj bivše

Tisuću puta si sam sebi rekao da s njom više ne želiš imati ništa, od toga stotinjak puta baš jučer kad si je ugledao na drugoj strani bara, ali ne, deset piva kasnije događa se potpuni zaokret u glavi, a kombinacija alkohola i nejebice dovode te u situaciju u kojoj se stvarno nisi želio naći. E, druže, vjeruj, nisi ni prvi ni zadnji koji je posrnuo i stvarno ti želimo svu sreću da se što spretnije izvučeš iz novonastale situacije.

Tags
Back to top button
Close