Hedonizam

Posjetili smo prvi Whisky sajam u Hrvata

Sigurno ste već čuli kako se ovog vikenda održava prvi Whisky sajam u Hrvatskoj (petak/subota) u Hypo Event Centru, a budući da smo obožavatelji viskija, morali smo biti tamo već prvog dana. Sam sajam je organiziran vrlo profesionalno i već na samom ulazu (ulaznica 50 kn) dobivate vlastitu viski čašu s oznakom sajma koju zatim koristite za degustacije. Stvarno je odlično vidjeti hrpu muškaraca kako s čašicama hoda od pulta do pulta kako bi isprobali neke vrste koje do sada nismo imali priliku okusiti. Cijene degustacija su više nego odlične pa tako na Johnnie Walker pultu možete probati Double Black Label za samo 12 kuna. Ako ste imali san probati kralja viskija Macallana, cijena čašice Ambera je 14 kuna, dok je za Siennu potrebno izdvojiti 24 kune. Uz viski dolazi tura i priča o povijesti Macallana što još više upotpunjuje sam dojam sajma u kojem vlada vrlo opuštajući dojam, baš kako se priliči kada želite uživati u viskiju.

Kako je previše vrsta koje smo htjeli probati, odlučili smo se za neke poput odličnog Jameson Speciala, Adberga, The Famous Grousa i već spomenutih Double Black Labela i Macallan Sienne.

Na samom sajmu je moguće kupiti i viski na boce uz vrlo primamljive cijene. Macallan Amber je oko 270 kuna (dućan oko 500 kuna), The Famous Grouse je 80 kuna, dok će se za Johnnie Walker Double Black Label trebati izdvojiti 219 kuna, što je s obzirom na cijene u dućanu i više nego povoljno (30% jeftinije). Isto vrijedi i za druge vrste, pa ako imate želju da pijete u udobnosti vlastitog doma, skok na viski sajam.

Najskuplji viski na sajmu je zasigurno 40 godina stari The Famous Grouse uz cijenu od 25 tisuća kuna. Probali smo šarmirati hostese za degustaciju, ali nažalost po nas, viski je ostao zatvoren u svojoj staklenoj kutiji.

Uz same viskije, organizator je pripremio i odlične radionice za sve uz poneku degustaciju, igranje stolnog nogometa za bocu Ardberga i slične zanimacije.

Ako nemate ništa posebno danas u planu, a volite uživati u finim viskijima, skočite do Hypo Event Centra upoznajte se s nekim od najboljih viskija na svijetu.

viski-sajam-macho-009 viski-sajam-macho-011 viski-sajam-macho-005 viski-sajam-macho-006 viski-sajam-macho-007 viski-sajam-macho-008 viski-sajam-macho-002 viski-sajam-macho-003 viski-sajam-macho-004 viski-sajam-macho-001

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close