Hedonizam

Najskuplje cigare na svijetu

Volite cigare? Volite taj puni miris koji vas jednostavno hipnotizira? Onda ste na dobrom mjestu jer smo malo istražili i napisali par rečenica o najskupljim cigarama na svijetu. Nadamo se kako će neki od vas posegnuti u džep i isprobati neke od ovih ljepotica.

10. Padron Serie 1962, 80 god.- 30$

cigar1

Nakon što je osnivač tvrtke, Jose Orlando napunio osamdeset godina, izašla je serija cigara njemu u čast. Prodaje se u kutijama s osam cigara ili pojedinačno.

9. Cohiba Esplendido – 34$

Cohiba_Esplendidos_2

Cigara koja se proizvodi u Havani, prodaje se od šezdesetih godina prošlog stoljeća. Dolazi u kutiji s 25 cigara ili u pakiranju po tri cigare.

8. Stradivarius – 34.70$

stradivarius-churchill

Ovaj proizvođač koristi duhan iz različitih izvora, poput Meksika i Dominikanske Republike, te dolazi u kutijama koje sadrže 10 cigara.

7. Louixs – 50$

louixs-rosado-1

Prema kritičarima ova cigara pripada u sam vrh. Proizvodi je Goldwin Metropolitan Company i dolazi u pojedinačnom pakiranju.

6. Arturo Fuente Opus X BBMF – 55$

stravacigars

Jeste li znali da BBMF znači “Big Bad Mother F..ker”? Vrlo rijetko se može pronaći u specijaliziranim trgovinama, ali ima odličan okus.

5. King of Denmark – 75$

kingofdenmarkcigars1

Ova cigara se izrađuje po narudžbi. Na dan se proizvede oko 30 cigara i dolaze omotane u zlatnu foliju koja nosi ime naručioca. Može se naručiti i verzija s dijamantima, ali i s zlatnom i srebrnom krunom po cijeni od 4,500 dolara.

4. Fuente Don Arturo AnniverXario – 78$

Fuente-Don-Arturo-AnniverXario-78.00

Iako je ova cigara nastala 2001. godine, a tek 2008. krenula u prodaju, to ne umanjuje kvalitetu ovog branda. Vlasnik tvrtke Carlito Fuente dao je ime cigari prema svojem ocu Arturu, i dolaze u pakiranju od 46 komada.

3. Arturo Fuente Opus X “A” – 79$

opus-x

Vrlo rijetka cigara koja se prodaje samo u nekoliko online trgovina, dolazi u pojedinačnom pakiranju i duga je 23.4 centimetra. Taman za pravo uživanje.

2. Cohiba Behike – 470$

Cohiba-Behike

Cijena koju drži ova cigara je uvelike povezana s tim što je proizvedeno samo 100 komada ne tako davne 2006. godine. Najavljen je nastavak proizvodnje, ali u nešto jeftinijoj verziji.

1. Gurkha Black Dragon – 1,150$

tmg-slideshow_xl (3)

Ova cigara je najskuplja na svijetu. Rijetko se može naći u trgovinama, već samo na najeksluzivnijim mjestima. Duga je 21,59 cm i izrađena od metar i pol najkvalitetnijeg duhana. Naravno, kutija u kojoj dolaze je ručni rad.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close