Brzina

Mansory predstavio S63 AMG Diamond Edition s čak 985 konja

Ako ste kojim  slučajem već upoznati s njemačkom tvrtkom Mansory, onda vam je jasno da se ne radi o jos jednoj tvrtci koja se bavi prerađivanjem automobila. Ne, radi se o tvrtci koja prerađuje samo najekskluzivnija vozila, koja zasigurno budućim vlasnicima svakodnevno stavljaju osmjeh na lica. Jedna od najnovijih kreacija inženjera iz tvrtke Mansory je i brutalan S63 AMG Coupe, koji je već i u osnovnoj verziji prilićno “ljuta” pila. No, dorade vanjštine, kompletno nova unutrašnjost i mnogo promijena pod poklopcem motora, rezultirala su predstavljanjem automobila koji je poseban u svakom smislu. Jedna od najnovijih kreacija inženjera iz Mansoryja nedavno je predstavljena na sajmu automobila u Ženevi, a tom smo prilikom saznali i zanimljive činjenice koje stoje iza ove neobične pile.

Opsežnim zahvatima na V8 motoru, snaga S63 Coupea podignuta je s 576, na impresivnih 985 konjskih snaga, dok je moment elektronički ograničen na monstruoznih 1400 Nm pri 3500 okretaja. To ovom automobilu omogućava juriš do stotke već za 3,2 sekunde, dok je zbog sigurnosti maksimalna brzina ograničena na 300 km/h. Odrađeni su i određeni zahvati na karoseriji automobila, neki originalni dijelovi zamijenjeni lakšim koji su proizvedeni od ugljičnih vlakana, a tu si u novi aluminijsku naplatci od čak 22 inča.

Najviše posla odrađeno je u unutrađnjosti automobila, a iako iz tvrtke Mansory tvrde da su promijene izvedene u duhu Mercedesa, bojimo se da se unutrašnjost neće svidjeti baš svakome. Ako se nas pita, plavo bijela kombinacija možda i nije baš najsretniji odabir, no, činjenica je da će ovaj automobil zasigurno naći svog zadovoljnog kupca. Vjerujemo da ni nas ne bi smetala unutrašnjost kad bi imali priliku sjesti u ovu pilu i pritisnuti papučicu gasa.

Tags
Back to top button
Close