Tech

Macho.hr izbor pametnih satova na koje u 2015. morate obratiti pozornost

Već nam je dojadilo stalno ponavljati da je sat jedan od esencijalnih muški stilskih dodataka. U posljednje vrijeme, sve je više tehnoloških giganta odlučilo svijetu predstaviti svoje viđenje pametnih gadgeta koje će uz funkciju sata, korisnicima nuditi i pregršt drugih informacija, pa smo tako neki dan imali priliku vidjeti i predstavljanje pametnog sata tvrtke Apple. Sigurni smo da se radi o odličnom uređaju, ali prije nego odlučite izdvojiti novac i uložiti ga u pametni sat, možda bi trebali baciti oko i na ostale modele s kojima ćemo vas danas upoznati. Ovo su pametni satovi na koje treba obratiti pozornost u 2015. godini.

Apple Watch

apple-event-0909-28

Već spomenuti sat iz Applea dolazi u tri verzije, a najjeftinija verzija će u americi stajati 349 dolara. Postavlja se pitanje cijene kad Apple watch stigne na hrvatsko tržište, a uz trenutni tečaj dolara, bojimo se da bi mogla biti prilično paprena. Apple Watch donosi nekoliko noviteta koje do sad nismo imali priliku vidjeti, ali izjava Tima Cooka sa predstavljanja Apple Watcha kao najnaprednijeg sata na svijetu se može uzeti promatrati sa određenom rezervom. Dizajn nije nešto što nas je posebno oduševilo, no unatoč tome, sigurni smo da se ovdje radi o odličnom uređaju. Imajte na umu da je za upravljanje satom potrebna Apple Watch aplikacija, pa se pametnim satom iz Applea mogu koristiti samo vlasnici iPhone mobilnih uređaja.

Moto 360

motorola-moto-360

Kad pričamo o pametnim satovima, Moto 360 je naš definitivni pobjednik kad je u pitanju izgled uređaja. Jedan od najelegantnijih i izgledom najsličniji klasičnom ručnom satu, Moto 360 definitivno zaslužuje da ga se uzme u obzir kod razmatranja kupnje pametnog sata. Još jedna prednost je da je pogonjen android operativnim sustavom, pa će se moći povezati s većinom mobilnih uređaja koji se danas nude na tržištu. Tijekom godine stiže i osvježena verzija za koju se nadamo da će riješiti problem kratkog trajanja baterije, a uređaj se prodaje po cijeni od 299 američkih dolara.

LG G Watch R

lg-g-watch-r-product-40

Još jedan uređaj klasičnog satnog dizajna koji korisniku omogućava razne funkcije uparujući se s mobilnim uređajima koji koriste android operativni sustav. Sat omogućava brzi pristup raznim funkcijama, kao i pregledavanje poruka, glasovno odgovaranje na iste, te prikupljanje ostalih informacijama za koje bismo inače morali posegnuti za našim mobilnim uređajem. Kao i s Apple Watchom, te Moto 360 uređajem, ni LG G Watch R se ne može pohvaliti s nešto dužim trajanjem baterije, pa imajte na umu da ćete svaki od navedenih satova krajem dana morati staviti na punjač. Cijena uređaja iznosi 295 dolara.

Neptune DUO

Screen-Shot-2015-02-17-at-9.00.19-PM-710x390

Tvrtka Neptune predstavila je svoj dinamični Duo, koji donosi određeni zaokret u tehnološkom smislu kad su u pitanju pametni satovi. Satni dio ovog gadgeta, vjerojatno je najpametniji pametni sat koji zasada možete naći na tržištu, jer dok se većina pametnih satova povezuje sa još pametnijim mobilnim uređajima, kod ovog gadgeta “pametni” dio se nalazi bas u gadgetu koji se nalazi na ruci, dok ekran služi samo kao dodatni dio koji se može koristiti kao kamera, dodatna baterija ili tipkovnica.Prednost toga je što se sva tehnologija nalazi baš u ručnom dijelu, pa sam sat može bez problema funkcionirati i ako kojim slučajem izgubite ekran. Tako je u sat upakirana 4G, Wi-Fi, GPS, Bluetooth i NFC tehnologija i nudi mogućnost telefoniranja, slanja poruka i sve ostale funkcije mobilnih uređaja. Uređaj još nije pušten u prodaju, ali možete ga unaprijed naručiti na službenoj internet stranici za što ćete morati izdvojiti 499 dolara.

Tags
Back to top button
Close