Kulturnjak

Izašao je odličan prvi album grupe “Jam Ritual”

Mladi perspektivni varaždinski blues rock sastav , Jam Ritual, i službeno je 22. veljače predstavio svoj dugonajavljivani album prvijenac naziva „Greasebucket“. Prije nekoliko dana su ga u cijelosti objavili i na svojem službenom YouTube kanalu. „Greasebucket“ sadrži deset punokrvnih rock’n’roll stvari s modernim blues prizvukom, koje zvuče nevjerojatno svježe iako su napravljene na već desetljećima eksploatiranom teritoriju rocka. Energični i zarazni refreni te bogate, ali opet nepretenciozne solaže aduti su zbog kojih će se ovaj album svidjeti ljudima raznih glazbenih preferencija.

Za snimanje albuma  prošle godine potegnuli su do Mostara u MC Pavarotti studio, a sniman je  na analognoj SSL konzoli iz londonskog Eden Studia. Na istoj su između ostalih snimali i U2, Bob Marley te Sex Pistols, pa bi se moglo reći da ovaj album ima i vrhunski pedigre.

Mix i mastering albuma odrađen je u Ljubljani, a potpisuju ga Matko Grgas te Ivan Ban. Uz stalnu postavu benda koju čine: Toni Tkalec (vokal, gitara), Karlo Merkaš (bass gitara), Matija Burek (bubanj) i Edvin Đerahović (gitara), na albumu su gostovali Rajko Ray Puclin (klavir, hammond), Jelena ŽnidarićZsa Zsa L’amour (back vocal) i Maja Mirić (back vocal). Za dizajn albuma zaslužan je mladi varaždinski kreativac Fran Mubrin.

U vrijeme općeg pada utjecaja diskografskih kuća na stanje u galzbenom svijetu, Jam Ritual se nakon pregovora sa razno raznim izdavačima odlučio za samostalno izdavanje albuma.

Svoj primjerak „Greasebucketa“ možete pribaviti putem njihove službene facebook i web stranice te pripadajuće e-mail adrese. Bend je do sad održao 100-tinjak koncerata diljem Hrvatske i inozemstva uključujući i nastupe na na glavnoj pozornici InMusic festivala 2012. i 2014. Godine gdje su nastupili uz bok svjetski poznatim imenima svjetske glazbene scene, zatim nastup na Špancirfestu 2013. Kao predgrupa Skunk Anansie koji su ih osobno izabrali za svoju predgrupu i kao support američkoj Rock Atrakciji Rival Sons 2012. u prepunom malom pogonu zagrebčke Tvornice.

Prvi u nizu nadolazećih nastupa održat će u klubu “KLUB” u Zagrebu 20. ovog mjeseca uz podršku grupe Mahatma.

Cjelokupni album možete preslušati na službenom youtube kanalu benda: https://www.youtube.com/playlist?list=PLn9_jnNvNa9PE748FcWigJ7h0tSvek7LS

images

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close