Brzina

Dodge Vapor – prvi stealth automobil na svijetu

S vremena na vrijeme, američki Air Force želi prikazati svoju nadmoć nad ostatkom svijeta. Ovoga puta odlučili su pretvoriti jedan automobil u svoju igračku punu najnovije tehnologije kako bi pokazali kako ništa nije nemoguće. Upoznajte Dodge Vapor, automobil koji je pretvoren u pravog malog transformera.

Mat crna boja apsorbira radare pa tako Vapor spada u stealth automobile. Nismo sigurni za što im to treba, ali ima se, može se. U Vapor se ulazi kao u Lamborghini, ali vrata se otvaraju samo ako se vaša biometrija poklapa s unesenim podacima. Za nadzor je postavljena 360 stupnjeva kamera koja prati svi kut oko sebe, dok se za vožnju koriste monitori koji prikazuju sve potrebno za vožnju.

Zanimljivo izgleda i ispod zadnjeg poklopca, budući da ima sound sustav koji izgleda kao opasne rakete. Felge su izrađene od karbona kako bi zaštitile kočnice od iznenadnog napada. Kako bi smanjili buku koju stvara čistokrvni Dodge, američka vojska je dodala nekoliko prigušivača na ispušni sustav. Idealno za profesionalne atentatore.

Cijena naravno nije i neće biti poznata jer se radi o primjerku za vojsku, ali budući da su dali slike u javnost, tko zna.vapor-008 vapor-003 vapor-004 vapor-005 vapor-006 vapor-007 vapor-001 vapor-002

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close