Brzina

BMW Z4 trostruki turbo dizel od 444 konja!!!

AC Schnitzer, jedan od najpoznatijih BMW tunera proizveo je ovaj predivan Z4 s nadimkom “FrankenBeemer”. Najčudnije na njemu jest to, što original 2.5 litara mašina koja dolazi s ovim prekrasnim roadsterom nije ni taknuta. Jednostavno su je izvadili i pospremili u skladište za kasnije korištenje, a u ovu pilu su jedva jedvice nagurali mašinu iz M50d verzije BMWa. Da. 3.0 litarski dizel motor s tri turbine. TRI!

U standardnoj izvedbi, M50d ima oko 381 konjsku snagu, no uz malo prerađivanja, znanja, iskustva i zafrkancije, snaga ove pile podignuta je na čak 444 konja! Naravno, zamjena mašine nije bila dovoljna, s obzirom na to da je ostatak automobila serijski. Podvozje i mjenjačka kutija morali su također biti promijenjeni. Prijenos je posuđen sa starog V8 M3, zajedno s automatskim osmero brzinskim mjenjačem.

Rezultat?

Ova mala raketa ubrzava do stotke za 4.0 sekunde, do 200 za 12.9 sekundi, a top brzina je samo 280 km/h. Nije loše za mali dizel, zar ne? Jedini problem je cijena. Ako želite ovakvu igračku, morate biti teški bar 114.000 €. Prije poreza.

 

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close