Lifestyle

10 Facebook osoba koje morate blokirati

Bez obzira koliko dugo se na Facebooku, brojku od tisuću prijatelja se može vrlo brzo dostići. Prema nekim procjenama, 10% (100 od 1000) su osobe koje ste sreli jednom u životu ili čak nikada. Vrijeme je da malo počistite vaš profil kako bi primili važne objave koje dolaze od vaših prijatelja i obitelji.

1. Bivša djevojka

Ovo vam stvarno ne treba. Prestanite svako malo provjeravati što vaša bivša radi i kako se snalazi.  Riješite se bivše djevojke na Facebooku jer je vrijeme da nastavite sa životom bez da se okrećete u prošlost. Postoji razlog zašto niste i zašto nećete više biti skupa. Adios ex.

2. Hvalisavci

Istraživanje je pokazalo kako gledanje tuđih “uspjeha” na društvenim mrežama može biti vrlo pogubno za vaš moral. Većinom se radi o osobama koje si umjetno stvaraju reputaciju, a vi ćete zbog toga misliti kako je uvijek drugima bolje.

Riješite se hvalisavca i pronađite sreću u najbližim prijateljima i obitelji.

3. Zuckerberg

Upoznajte osobu koja provodi više vremena na Facebooku nego osoba koja ga je stvorila. Nikada nije offline, lajka sve iste sekunde kada postane dostupno i živi za statuse kada će dobiti više lajkova od smrtnog neprijatelja, Zuckerberga No.2.

Istraživanje je pokazalo kako nas previše komunikacije i notifikacija može dovesti do stresa, depresije i umora, a to će vam ta osoba sigurno omogućiti. Vrijeme je da si nađe nove “prijatelje” koje će gnjaviti.

4. Nasilnik

Zvuči čudno, ali istraživanje je pokazalo kako je 48% osoba doživjelo psihičko maltretiranje na društvenoj mreži, i to više puta. Takva osoba vrlo često ispucava nabijene emocije i frustracije na nedužne promatrače, i kao takva vam sigurno ne treba. Zašto trošiti vrijeme na nekog tko će se kad tad okomiti i na vas.

5. Kolega djelitelj

Ovo je više da vam se ne sroza reputacija na poslu, jer sigurno imate kolegu s posla kao prijatelja.

I tako, zaružite u subotu s ekipom, stavite nevinu fotografiju s pivom u ruci i cigarom u ustima i već prvog radnog dana svi znaju kako ste se “ubili”. Vaš kolega jednostavno nije osoba će nešto zadržati za sebe, što je loše pogotovo ako to sazna vaš šef. Riješite se cinkera.

6. Politička ulizica

Nećemo puno o osobama koje toliko vole politiku da koriste Facebook kao letak za izbornu kampanju. Istraživanje je pokazalo kako stalno nametanje tuđih političkih mišljenja zapravo stvara kontra efekt, tj. veća je šansa da će se okrenuti k drugima. Zato, “un-friend” te osobe kako biste i dalje vjerovali u pravi politički put.

7. Ogorčena politička ulizica

Ogorčene ulizice su često osobe koji su doživjele nešto loše za vrijeme svojeg izleta u politiku i zbog toga će napasti bilo što je vezano uz mišljenje koje se ne slaže s njihovim. Nažalost, jedan od osam korisnika je nakon svađe s takvom osobom na Facebooku tu svađu morao nastaviti u stvarnom životu. Bolje spriječiti nego liječiti. Bye bye sucker.

8. Lokalni kafić

Jeste li znali kako čak 5% više ulazimo u mjesta koja smo lajkali? Jeste li znali kako trošimo u prosjeku 5.6% više na tim mjestima? Čini se malo, ali se nabere ako se radi o lokalnom kafiću s čijeg vas profila svakog dana gleda hladna piva.

9. Igrač

Znamo da Facebook najviše zarađuje na igricama, ali da li vam stvarno treba osoba koja vas svakodnevno bombardira sa zahtjevima za igranje?

10. #hranoljubac

Ako ste na dijeti ili samo želite malo istesati liniju, vrijeme je da maknete osobe koje cijelo vrijeme stavljaju slike hrane. Istraživanje je pokazalo kako vas slike mogu natjerati na glad, što sigurno nije dobro. Možda ne trebate maknuti prijatelje, već stavite da ne možete vidjeti njihove objave. Bar na neko vrijeme.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close