Brzina

Izlazi novi Ford Focus RS i izgleda opako

Novi Ford Focus RS je skoro izašao, ali najvažnija vijest je da se veliki američki proizvođač napokon odlučio ugraditi pogon na sva četiri kotača. I u to upakirao više od 315 konja s kojima možete parirati i mnogo skupljim jurilicama iz top klase.

Motor koji će pokretati novi RS je 2.3 litreni Ecoboost s 316 konja iz zadnjeg Mustanga, uz naravno male prerade. Glavna struktura motora je ostala ista, ali cilindri su nadograđeni i učvršćeni za malo grublju vožnju. Povećan je ispušni sustav, dok je turbo dobio veći hladnjak. Mjenjač će imati šest brzina uz dosta tvrđe kvačilo nego što je u Mustangu kako bi se lakše kontrolirala snaga motora.

Uz Focus RS dolaze 19 inčne felge i Michelin 235/25 gume koje su izrađene specijalno za ovaj automobil. Ako poželite na stazu, ostavljena je mogućnost naručivanja Michelin Pilot Sport Cups guma za one adrenalinske manijake.

Cijena i početak prodaje nije još uvijek poznat, ali očekuje se kako će se i to uskoro saznati budući da je već sad digao dosta prašine kod obožavatelja automobila.1 2

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close