Brzina

INKAS G63 AMG – luksuzna blindirana igračka za tajkune

Ako kojim slučajem sjedite na parama i ne znate kud s njima, onda postoji velika mogućnost da ste ih zaradili na načine koji možda i nisu baš najlegalniji. Takvi načini zgrtanja para često znače da ste tijekom tog puta stekli i grupicu ljudi koji vas ne vole i koje biste mogli nazvati neprijateljima. Kako smo već imali priliku vidjeti načine na koje su završavale neke osobe iz javnog života koje su imale određene veze s “podzemljem”, a prepoznali ste se u nekim od rečenica iz uvoda, u tom slučaju možda ne bi bilo loše investirati u vozilu koje danas spominjemo.

Kanadska tvrtka Inkas, poznata po svojim preradama otpornim na bombaške napade i napade automatskim oružjem, upravo je predstavila najnoviji “tenk” iz svoje ponude. Radi se o potpuno prerađenoj Mercedesovoj G-klasi koje se ne bi posramio ni sam Ivo Sanader koji je poznati ljubitelj blindiranih limuzina. Mercedes G63 AMG koje je i u osnovnoj verziji prilično “žestoko” vozilo, sada je dodatno produženo za 45 centimetara i opremljeno dodatnim balističkim panelima koji putnike štite od raznih vrsti streljiva, ali i bombaških napada.

Sigurni smo da i uz svu dodatnu masu, originalni pogonski agregat iz G63 AMG-a neće imati većih problema, jer 5,5 litreni V8 s dvije turbine isoručuje čak 537 konjskih snaga, što će biti sasvim dovoljno da pobjegnete od bilo kakve opasnosti. No, iako izvana izgleda kao tenk, vjerujte da putnici to ni najmanje ne osjećaju kad se zavale u udobne fotelje i natoče šampanjac iz minibara koji dolazi kao standardna oprema. Dovoljno je pogledati slike da bi shvatili što sve imaju na raspolaganju oni koji se našu na zadnjem sjedalo Inkasove G šezdesettrojke.

Tags
Back to top button
Close