Kulturnjak

Glumci koji su se stvarno ozlijedili za vrijeme snimanja

Gledajući sve te silne filmove sigurno ste se zapitali tko stoji iza specijalnih efekata koji krase skoro svaki film. Nekad se glumci sami odlučuju za vratolomije i sve prođe super. Ali nekada to baš i ne završi kako su zamislili i ostanu s lijepom uspomenom na snimanje u obliku šavova. Provjerite koji glumci su imale taj peh i ozlijedili se za vrijeme snimanja.

10. Robert Downey Jr. na snimanju filma “Iron Man 3”

ozljede-glumaca-001

Robert Downey Jr. je odličan glumac koji se nakon problema s drogom vratio jači i bolji nego ikad. Najpoznatija uloga koja trenutačno tumači (Tony Stark) donijela mu je svjetsku slavu i s pravom se ljudi pitaju da li bi bilo toliko filmova o superjunacima da nije bilo njegovog Iron Mana. Baš za vrijeme snimanja filma “Iron Man 3”, Robert si je vrlo ozbiljno ozlijedio zglob, ali je nekako uspio nastaviti snimanje. Kaže kako mu je gore bilo kada je na snimanju “Sherlock Holmesa”dobio udarac u bradu i ležao šest sekundi u nesvijesti. Nakon dizanja je završio scenu i tek onda odjurio u bolnicu gdje je dobio šest šavova.

9. Nicole Kidman na snimanju filma “Moulin Rouge”

ozljede-glumaca-002

Da slava sa sobom nosi i ozljede na radu najbolje je iskusila Nicole Kidman za vrijeme snimanja filma “Moulin Rouge”. Na setu Nicole je pala i slomila dva rebra uz vrlo grdu ozljedu koljena što ju je koštalo gledanja i snimanja ostatka filma iz invalidskih kolica. Oporavak je trajao punih dvije godine i tada je snimala smanjenim intenzitetom.

Za vrijeme snimanja “The Invasion”, Kidman i sedam ostalih glumaca doživjelo je sudar s banderom, ali na svu sreću izvukli su se s manjim ozljedama.

8. Leonardo DiCaprio na snimanju “Django Unchained”

ozljede-glumaca-003

Jedan od najboljih glumaca današnjice snimio je jednu najboljih scena u filmskoj industriji kada se slučajno ozlijedio i izdržao. Dogodilo se to na setu “Djanga” kada je u jednoj od završnih scena udario rukom po stolu i raskrvario je. Odglumio je svoju ulogu do kraja uz svoj osobni obol, krv. Nakon snimanja otišao je na šivanje i nastavio gdje je stao.

7. Sylvester Stallone na snimanju “Rocky IV” i “The Expendables 3”

ozljede-glumaca-004

Dugovječni Sylvester glumio je skoro samo u akcijskim filmova što mu je i donijelo i pokoju masnicu. Najgore ozljede doživio je za vrijeme snimanje “Rockya IV” i trećeg nastavka “The Expendables”. U sceni kada se bori s Ivanom Dragom (Dolph Lundgren), dobio je jak udarac u želudac nakon kojeg je 8 dana proveo na intenzivnoj njezi.

U “The Expendables 3” ozbiljno je ozlijedio leđa te je morao čak i na operaciju.

6. Jaimie Alexander na snimanju “Thor: The Dark World”

ozljede-glumaca-005

Jaimie Alexander glumila je snažnu Asgardšku ratnicu Sif u filmovima o Thoru, što joj nije pomoglo kada je pala s metalnih stuba direktno na pod. Ozlijedila je rame i kralježnicu te je mjesec dana pauzirala od snimanja.

5. Jim Caviezel na snimanju “The Passion of the Christ”

ozljede-glumaca-006

Ako je za vjerovati ljudima koji su bili na snimanju tog filma, Jim Caviezel je pravi sretnik što je ostao živ. Pretrpio je iskakanje ramena, upalu pluća, pothlađenost, kožne bolesti i vrlo teško glavobolje. Nakon svega toga, udario ga je grom, ali nije pretrpio ozbiljnije ozljede. Pravo čudo.

4. Halle Berry na snimanju više filmova

ozljede-glumaca-007

Halle Berry je žena s vrlo odlučnim srcem i uvijek daje sve od sebe u svojim ulogama. Zbog toga je pretrpjela i nekoliko grdih ozljeda, a počelo je s 2002. godine na snimanju James Bondovog filma “Die Another Day” kada joj je dio dimne bombe uletio u lijevo oko. Već 2003. godine na snimanje “Gothike” slomila je ruku, 2004. na snimanju “Catwoman” ozlijedila glavu, dok je za vrijeme snimanja “Cloud Atlasa” ozlijedila zglob na nozi zbog kojeg je morala mirovati u španjolskoj bolnici.

3. Jackie Chan na snimanju “Armour of God” i “The Accidental Spy”

ozljede-glumaca-008

Jackie je poznat po svojim ulogama jer sve voli snimati sam. Tako je na snimanju “Božjeg oklopa” pao s drveta na glavu, nakon čega mu je ustanovljena fraktura lubanje uz obilno krvarenje. Kada je 2001. godine snimao “The Accidental Spy”, ozlijedio je kralježnicu i čak je imao privremenu paralizu. Nakon toga ipak bira koje će vratolomije izvoditi sam budući da je već u godinama (ove godine slavi 61 godinu).

2. Malcom McDowell na snimanju “A Clockwork Orange”

ozljede-glumaca-009

Malcom McDowell iza sebe ima 40 godina iskustva u glumi, ali jedno snimanje mu je ostalo u sjećaju. Bilo je to za vrijeme snimanja “A Clockwork Orange” i sceni kada glumi njegovo pranje mozga. Ta scena ostavila je Malcoma s ozlijeđenim kapcima i trenutačnom sljepoćom. Sama slika dovoljno govori o tome.

1. Chaning Tatum na snimanju “The Eagle of the Ninth”

ozljede-glumaca-010

U ulozi Marcusa Aquile, Tatum je nažalost iskusio nešto što niti jedan muškarac ne bi trebao. Naime, budući da je neke scene morao snimati samo u kožnom odijelu i oklopu u hladnoj rijeci, njegov pomoćnik mu je znao ulijevati mlaku vodu kroz radno odijelo kako bi se ugrijao. Nesreća se dogodila kada taj isti pomoćnik nije dodao hladnu vodu kako bi spustio temperaturu vode, i ulio mu kipuću vodu. Jednostavno, Tatum je bio zarobljen kada mu je kipuća voda krenula po tijelu i ostavila ga s opeklinama na svim mogućim mjestima. Smirio se tek kada je u bolnici primio morfij.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close