Brzina

Ferrari predstavio 488 GTB, turbo nasljednika 458 Italie

Ferrari 458 Italia, jedan od nama najljepših Ferrarija koji je ikada izašao iz Ferrarijevih pogona, upravo je dobio nasljednika. Iako izgledom vrlo sličan prethodniku, 488 GTB donosi novosti koje će oduševiti svakog obožavatelja tvrtke iz Maranella, ali i svakog drugog ljubitelja limenih prometala na četiri kotača. I nas su oduševile brojke koje donosi 488 GTB, a za njih je najzaslužniji V8 motor, koji iako smanjenog obujma u odnosu na 458 Italia, donosi značajno bolje performanse najnovijoj uzdanici iz Ferrarija.

Tajna povećanja snage leži u tome što je 3,9 litreni V8 koji pogoni 488 GTB uparen s dva turbopunjača, pa ne samo da se ne osjeća manjak zapremine u odnosu na prethodnika, već će novi 488 GTB biti jedan od najbrutalnijih Ferrarija koje smo imali priliku vidjeti u posljednje vrijeme. Povećanje snage za gotovo 100 konja u odnosu na model 458 Italia, dok je u isto vrijeme masa smanjena za deset kilograma, osigurati će odlične performanse i katapult do stotke za ravno 3 sekunde, što je identično sprintu do stotke potpuno ogoljenog 458 speciale modela, ali nakon čega Speciale “guta prašinu” jer 488 GTB dostiže 200 km/h čak sekundu brže.

Ako ste kojim slučajem zainteresirani za ovog ljepotana, morati ćete pričekati Ženevski auto salon, jer ćemo tada saznati informacije oko cijene i ostale detalje s kojima iz Ferrarija još nisu izašli. Do tada nam ostaje da uživamo u galeriji fotografija nove uzdanice iz Ferrarija i sanjamo da nam uleti koja sedmica na lotu kako bismo si ga mogli priuštiti.

Tags
Back to top button
Close