Birtija

10 stvari s kojima se borimo nakon svakog žešćeg pijanstva

Vikend je iza nas, neki su ga proveli mirno kod kuće, a neki ulijevajući u sebe ogromne količine alkohola što je na kraju dovelo do toga da se probude kod kuće buljeći u strop i ne znajući niti jedan detalj jučerašnjeg izlaska. Poznato? Da, sigurni smo da je poznato mnogima od vas, a moramo priznati da ni nama nisu strana slična buđenja. No, najlakše je strusiti desetak piva i svaku zaliti s nekoliko pelina, a zatim mrtav pijan oteturati kući. Problem nastaje kad nakon buđenja shvatite da nemate pojma što ste radili vani, kome ulijetali s kakvom spikom i kako ste se ponašali prema ostatku društva. Tek nakon toga nastaje pravi problem, a danas vam donosimo koje to stvari jedno žešće pijanstvo, drugi dan pretvaraju u zaista neugodno iskustvo.

Mamurluk

Alkohol je zeznuta stvar, što je posebno vidljivo sljedećeg jutra nakon što ste izmiješali sve moguće vrste vina, piva i sve to zalili s nekoliko vrsti žestica. Glavobolja, teško otvaranje očiju i osjećaj kao da ćete svakog trena iz sebe izbaciti sve unutrašnje organe, sami po sebi dan čine dovoljno teškim, a najgore je da tek onda shvatite da je to tek početak jednog “predivnog dana”.

Prisjećanje jučerašnjih događaja

Budiš se, buljiš u strop, a u glavi praznina. Rupa do rupe, nemaš pojma gdje si bio, što si radio ni s kim, osim nekih sitnih “flashbackova” u kojima se prisjetiš određenih osoba koje si sreo i to je sve, ne znaš o čemu ste razgovarali, da li si se blamirao ili izgledao sasvim u redu. Najgore je to što ti mozak vraća sitne detalje koji te samo dodatno brinu, a kad pokušaš ispuniti rupe u sjećanju kao da uopće nisi bio nigdje.

Traženje svojih stvari

Nakon buđenja i prvih pokušaja da se prisjetiš određenih stvari, panično tražiš mobitel, novčanik, ključeve, sat i ostale stvari koje si jučer imao uz sebe. Većina njih u 99% slučajeva nalaziti će se u tvojoj blizini, osim para, jer njih si najvjerojatnije potrošio časteći ekipu jednako pijanih, koje do tada nisi baš nikad vidio.

Screen Shot 2015-02-03 at 07.19.51

Zamišljanje najgorih mogućih scenarija

Oni mali tragovi koji ti odaju putanju kojom sise kretao dan prije, samo su još jedan dodatan teret, sjećaš se ljudi koje si sreo, ali nemaš pojma o čemu ste pričali, kakve si valjao gluposti i da li će te iste osobe sljedeći put kad te vide prelaziti na drugu stranu ceste. Da, svaki mali trag, samo je još jedna mogućnost da si razradiš najgori scenarij o tome kako je izgledao taj trenutak i dodatno si zakompliciraš dan.

Provjera zadnjih upućenih poziva

Kad si uz ogromne napore uspio prikupiti sve moguće informacije koje su ti ostale u sjećanju od jučer, poput detektiva, bacaš se na tragove koji bi ti mogli otkriti neke nove sitnice i dodatno ti razjasniti ili zakomplicirati stvari. Mobilni telefon je odličan početak, ali nakon pregleda sadražaja, poruka i poziva, zna stvoriti dodatan grč u želucu. Poruke bivšima, zvanje šefova usred noći i slične egzibicije, samo su neke od stvari koje nam se događaju kad popijemo koju čašicu previše.

Provjera uploadanih stvari na društvene mreže

Drugi korak je provjera statusa i fotki koje ste kačili na svoj zid tijekom noćnog pohoda potaknutog alkoholom. Da, prije samog otvaranja društvene mreže, izmolite par molitvi s željom da niste bili aktivni tijekom noći i bacate se na posao. Naravno, tu su fotke s ekipom na kojima ste redovito “najmrtviji”, a na mnogima od njih grlite curice koje nikad niste vidjeli.

Skupljanje snage i volje da si odete po čašu vode

Svaki pokret čini se kao trebate pomaknuti planinu, a odlazak do kuhinje po čašu vode je stvar za koju se pripremate kao da u najmanju ruku krećete trčati maraton. Ništa vam se ne da, sve je teško i samo želite odspavati još koji sat. Sve je to u redu, kad prvo buđenje niste odradili već debelo iza podneva. Vrijeme ručka je blizu, a nije red da opet propustitite vikend ručak s ostatkom familije.

Borba s prijateljima oko objava “škakljivih” fotki

Prijatelji su nam često oslonac u životu, ali kad se radi o pijanim vikendima, onda nam u mnogim slučajevima samo zadaju dodatne glavobolje. Uvijek se nađe neki zafrkant koji će vas baš u najgorem trenutku uslikati i to uz šaljivi status zakačiti na društvenu mrežu. Najgora stvar je da ćeš tu fotku vjerojatno vidjeti tek kad ju je vidjela već velika većina tvojih prijatelja.

tom-hanks-photobomed-a-drunk-guy-funny-pictures

Strah od provjere stanja na bankovnom računu

Eh da, novčanik, kartice i alkohol definitivno nisu dobra kombinacija, pa se često zna dogoditi da bankomat posjećuješ i nekoliko puta te večeri. U redu, moderna tehnologija omogućuje nam da sada provjerimo stanje na računu putem našeg mobilnog telefona direktno iz kreveta, što barem skračuje vrijeme agonije koju smo prije prelazili do uspješnog odlaska do prvog bankomata. No, nikako ne riješava problem šoka kad shvatimo da je s računa nestala poprilična svota novaca.

Isprike ljudima koje ste pijani izvrijeđali

Jasno je ko dan da ono što trijezni mislimo, pijani izgovaramo bez ikakve zadrške, pa to često rezultira vrijeđanjima zbog kojih možda i nije bilo potrebe. Dobro je ako se sjećate da ste nekoga izvrijeđali, pa imate mogućnost ispraviti pogrešku i ispričati se toj osobi zbog svog ponašanja, no postoji mogućnost da se takvih stvari drugi nad uopće nećete sjećati, pa vam uopće neće biti jasno zbog čega se neka osoba ljuti na vas.

Tags
Back to top button
Close