Brzina

Zvijer se vraća, Ford predstavio brutalan F-150 Raptor

Američka ikone radničke klase ponovo se vraća u svom najbrutalnijem izdanju. Ford je nedavno predstavio F-150 Raptor, ultimativno terensko vozilo za one kojima je divljina prirodno stanište. Da, radi se o terencu koji je i u svojoj osnovnoj izvedbi sposoban za prilično ekstremne izlete u divljinu, ali predstavljeni Raptor diže sve to na potpuno novu razinu. Iako nije namijenjen tržištima poput našeg, jer bi mjesečni izdaci koje je potrebno izdvojiti samo za gorivo, do ruba doveli i malo bolje stojeću hrvatsku obitelj, Raptor je definitivno zanimljiv primjerak onima koji uživaju u jurnjavi divljinom.

S novom generacijom dolazi i potpuno novi aluminijski 3,5 litreni V6 motor, koji će u kombinaciji s dvije turbine omogućavati dovoljno snage za bilo kakve “off-road” avanture. Ford još nije objavio o kojoj se točno količini snage radi, ali je za pretpostaviti da će pod poklopcem motora skrivati značajnije više konja od 411 koliko isporučuje V8 motor koji se ugrađuje u već sada stari Raptor.

Već na prvi pogled Raptor izgleda prilično močno, no, kod Raptora nije bitna samo snaga, već njegove nevjerojatne “off-road” sposobnosti. Potpuno novi sportski amortizeri produženog hoda u odnosu na stariju verziju omogućiti će i najluđima mekano prizemljenje, a tu su i vrhunske “off-road” gume i značajno agresivniji dizajn nego kod osnovnog modela. Šteta što se novi Raptor neće moći vidjeti na našim ulicama jer radi se o prilično zanimljivoj grdosiji.

Tags
Back to top button
Close