Kulturnjak

Zanimljive činjenice o filmu Rocky i priča o uspjehu Sylvestra Stallonea

Sigurno ste pogledali film Rocky iz 1976. godine u kojem glavnu ulogu glumi Silvester Stallone, nepoznat boksač iz predgrađa Philadelphije. Film je snimljen u samo 28 dana i budžet je bio jedva milijun dolara. No, globalno je film zaradio preko 225 milijuna dolara i bio je nagrađen s tri Oskara. No, postoje neke činjenice o filmu i o glavnom glumcu koje sigurno do sad niste znali. Sylvester Stallone nije samo glumio Rockyja, on je živio priču o siromašnom i bijednom izbacivaču koji je želio uspjeti.

Jeste li se ikad zapitali zašto Stallone radi takve grimase i izraze lica u svim svojim filmovima? Rođen je s paraliziranim donjim lijevim dijelom lica. S podsmjehivanjem na taj račun se bori od svojeg rođenja.

Rocky-film3

Osim toga, zbog paralize nikad nije mogao pravilno govoriti. Može li glumac s govornom manom uspjeti u Hollywoodu?

Rocky-film12

Može! Kad je Stallone doselio u New York da bude glumac, nitko ga nije želio zaposliti. Jednom je tri tjedna spavao i klošario na autobusnoj postaji u New Jerseyju jer nije imao ni centa.

Rocky-film11

Bio je toliko siromašan da je morao prodati svog jedinog prijatelja, psa lutalicu, nekom strancu za 25 dolara.

rocky-film-14

Jednog dana, kad je gledao borbu Muhammad Alija, dobio je ideju za scenarij za film. Nije spavao cijeli vikend i u tri dana je napisao cijeli scenarij za film Rocky.

Rocky-film2

Nakon nekog vremena, našao je producente koji su mu za film ponudili 125,000 dolara, no postojala je jedna kvaka. On nije mogao glumiti u njemu.

Rocky-film5

Bio je na rubu siromaštva, bio je jadan i izgubljen, no nije odustao od svog sna. Želio je biti glumac. Odustao je od ponude.

Rocky-film4

Nakon par tjedana, ponudili su mu 350,000 dolara za film, no ponovo ih je odbio. Nakon nekog vremena, pristali su da on glumi Rockyja, ali su mu platili samo 35,000 dolara.

Rocky-film8

Istog trenutka se bacio na potragu za svojim psom kojeg je ranije prodao, te ga je na kraju otkupio za 15,000 dolara. Pas je također u filmu.

Rocky-film6

Film Rocky je zaradio preko 200,000,000 dolara.

Rocky-film7

Sylvester Stallone je čovjek koji nije želio odustati od svojih snova. Najviše inspiracije za priču i detalje u filmu dobio je upravo iz svojeg života. Ako želite nešto dovoljno jako, onda nije važno ni to što ste siromašni, gladni, jadni, tužni i ružni. Ako se cijeli svijet okrene protiv vas, to vas ne smije obeshrabriti. Uspjeh je rezerviran samo za one najupornije i one koji su spremni za njega najviše žrtvovati. Priča o Rockyu i Stalloneu je inspirirala tisuće mladih ljudi. Podijelite istinu o ovoj priči s drugima, možda pomogne i njima u trenutcima kad im je najteže.

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close