Kulturnjak

Taken 3 – konačno dostojan nasljednik

Nakon odličnog prvog dijela “Takena” ili kako je kod nas prevedeno “96 sati” u kojem smo se upoznali s misterioznim Bryanom Millsom (Liam Neeson), lošeg drugog dijela koji je bio u rangu lošeg filma o ostarjelom super junaku, odlučili smo kako ćemo dati šansu trećem dijelu koji se nedavno pojavio u našim kinima. Budući da smo bili dosta razočarani prošlim nastavkom očekivali samo nešto slično, ali moramo reći kako smo je ovaj put ipak izašli iz kina dosta zadovoljniji nego zadnji put.

Nije bitno što je radnja svih filmova vrlo slična (otmica dijela njegove obitelji), ovoga puta glavni junak ipak ne radi toliko čuda koliko je radio u drugom dijelu kada je letio Istanbulom u mješavini Ironmana i James Bonda. U “Takenu 3” Bryan Mills uvučen je u igri namještaljki i iz svog mirnog života mora spašavati živu glavu pred policijom i naravno mafijom bez koje ne bi imao dostojnog protivnika. Radnja filma se odvija u njemu poznatom Los Angelesu, što je promjena nakon radnji koje su se odvijale u Parizu i Istanbulu pa je tako od početka u maloj prednosti pred svima. Naravno, za izbjegavanje i pronalaženje zločinaca koristi svoje vještine koje je tako dobro prikazao u prva dva dijela. Za dalje ćete morat skočiti u kino ili pričekati da film izađe u lokalnu videoteku.

Uz Liam Neesona, na sreću u filmu se pojavljuje uvijek odličan Forest Whitaker. On glumi konačno pametnog policajca koji ga pokušava uloviti razmišljajući kao on. Dok u prva dva dijela policija nije imala šanse, u ovom nastavku uz svoje probleme i muke, Liam mora voditi brigu i o njima.

Nažalost, ovaj film nije upotpunio trilogiju kao što je to recimo u slučaju nekih drugih filmova, pogotovo nakon drugog dijela, ali daleko od toga da ovaj nastavak nije gledljiv. Ako želite pogledati dobru akciju, a ne želite biti razočarani izlaskom iz kina, imate našu preporuku da pogledate nadamo se zadnji dio serijala o umirovljenom super agentu s posebnim sposobnostima.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close