Lifestyle

Savjeti kako preboljeti prekid

Iako znaju biti vrlo bolni, prekidi su normalna stvar tijekom života, a pogotovo u mladosti. Čini se kao da je kraj svijeta, kako više nikada nećete biti sposobni za novu ljubav, ali sve što je potrebno je malo vremena i malo ohrabrenja. Pročitajte i zapamtite ove savjete ako ikada dođete u ovakvu situaciju.

1. Nemojte kriviti sebe

Stalno se podsjećajte kako niste samo vi krivi za prekid. I vaš partner ima probleme u komunikaciji koji nemaju veze s vama. Niste uspjeli riješiti probleme, probali ste razgovarati, a dalje nije išlo. Niste samo vi krivi.

2. Probajte nešto novo

Vrlo je važno da radite nešto što nema veze s vašom bivšom. Krenite na badminton, cross-fit, klub obožavatelja knjiga – nije bitno, samo se pokrenite. Nažalost, mnogi nastavljaju istom rutinom koju su imali s bivšom, i to je još gore budući da ćete se stalno podsjećati na nju. Ostavite tu rutinu za onda kada ćete biti bolje.

3. Izlazite iz zabave

Nije vrijeme za novu vezu, u koju ćete vjerojatno ući jer vam netko nedostaje. Uživajte u zabavi s prijateljima, upoznajte zanimljive ljude i izbacite vezu iz glave.

4. Nemojte biti dosadni

Provodite vrijeme s prijateljima i obitelji, ali nemojte biti dosadni s pričama o prekidu. Koliko god da vas vole i poštuju, i oni imaju svoju granicu do koje vas mogu slušati. Trebate prijatelje, zato ih čuvajte.

5. Proradite na “nije me briga” stavu

Iako još uvijek imate osjećaje za bivšom, vrijeme je da dignete gard i poradite na stavu “nije me briga”. To će ubrzati vaš oporavak, pogotovo ako se sjetite svih njezinih loš strana. Uskoro ćete shvatiti kako vas stvarno više nije briga i možete nastaviti sa životom.

>>Koliko je potrebno da prebolimo prekid

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close