Birtija

Ponovni uzlet začinjenog viskija

Burboni su u modi. Jack Daniels, Jim Beam i Wild Turkey povećali su prodaju  za 150% u samo nekoliko desetljeća i ne namjeravaju stati. Odličan okus koji odgovara svima, ako ne čisti onda za odlične mixeve, i smatra se kako će ova novina još samo poboljšati stanje na tržištu.

Burbon je vrsta američkog viskija koji se proizvodi najvećim dijelom od kukuruza. Nije sigurno od kuda dolazi riječ burbon, budući da postoji nekoliko verzija. Jedna verzija govori kako dolazi od francuske obitelji Bourbon dok neki tvrde kako je ime dobilo po regiji Bourbon u Kentuckyu. Bez obzira, burboni zaslužuju svoje mjesto pri vrhu alkoholnih pića.

Od nedavno, na policama dućana diljem SAD-a pojavilo se nešto novo, nešto za čim su odmah poludjele mase. Ime im je Tennessee Fire, Kentucky Fire i American Honey Stig koji u sebi imaju cimet kao glavni začin, ali i ljute papričice. Nije baš da su prvi u tome, ali i sam početak proizvodnje je dovoljan pokazatelj kako misle ozbiljno.

Jack Daniels Tennessee Fire je mješavina Old No.7 burbona s cimetom. Sada je dostupan na području središnjeg dijela SAD-a, dok će u ljeto krenuti distribucija i na ostale dijelove.

Kentucky Fire je Jim Beamove verzija američkog viskija s cimetom, dok je Wild Turkey nije iskoristio cimet, već je za svoju verziju iskoristio med i ljute papričice.

Jedva čekamo pojavljivanje u našim trgovinama kako bi probali nešto novo i drugačije.

Tennessee_Fire_170x532spicywhiskeysreturn_articleAmericanHoneySting

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close