Tech

Nokia vraća legendarnu “old school” ciglu

Rijetki su oni koji još uvijek nisu zaraženi “hi-tech” groznicom zvanom pametni telefon. Te male elektroniče “beštije” u posljednjim su nam nekoliko godina potpuno izmijenile živote. Više nismo u stanju izaći iz kuće bez telefona jer se odmah osjećamo polugolo i kao da nam nešto fali. No, iako su nam pametni telefoni olakšali mnoge situacije, donijeli su i mnogo toga lošeg. Konstantno smo online, bombardirani informacijama, porukama, mailovima i u svemu tome, teško je naći neki mir, u miru popiti kavu s prijateljima, porazgovarati, a da nas pri tome svako malo ne omete zvuk SMS poruke, elektroničke pošte, Vibera, WhatsApp-a ili neke druge slične aplikacije.

Sigurni smo da nismo jedini kojima te stvari s vremena na vrijeme jednostavno “dopizde”, pa u tom trenutku žalimo za vremenima kad nismo bili toliko dostupni ili smo imali mobilni telefon koji je bio samo to – telefon. Mogli smo poslati poruku, ostvariti poziv i nismo morali brinuti da li će nas baterija izdati baš u najvažnijem trenutku jer ga jedan nismo stavili na punjač. Za sve one koji povremeno razmišljaju kao i mi, Nokia je najavila riješenje.

apertura-nokia-215

Nakon što ih je prošle godine kupio Microsoft, iz Nokia-e su najavili da će uskoro predstaviti modernu verziju “old school” telefona, za sve one kojima je dovoljno pametnih džepnih računala s mogućnošću telefoniranja. Nokia 215, dolaziti će u popularnom obliku “ciglice” kojem je jedan od začetnika legendarni Nokijin model 3210. Iako će 215-ica ipak imati nešto više funkcija, najvažnija je stvar da iz Nokia-e najavljuju da će nakon punjenja baterije na “stand-by” funkciji izdržati čak 29 dana. Zanimljivo je da je najavljena cijena ovog modela tek 29 dolara, a namijenjen je pretežno za zemlje u razvoju koje još uvijek koriste 2G mrežu. No, moramo priznati da se i nama sviđa ideja punjenja telefona jednom u mjesec dana.

Tags
Back to top button
Close