Lifestyle

Načini kako zadržati zdravu erekciju

Muški ponos, kojeg toliko mazimo cijeloga života i nadamo se da ćemo ga čim više koristiti, zapravo je vrlo osjetljiv organ. Bilo kakav nezdrav život utječe i na njega i to će se vrlo često manifestirati kada to najmanje želimo. Kako bi to izbjegli donosimo vam načine kako da vaš ponos bude uvijek u top formi.

1. Reci ne tabletama

Određene tablete kao nuspojavu često imaju navedenu problematiku s erekcijom. Neka vas ne čudi da kada pijete neke tablete nikako da dobijete pravu čvrstu erekciju. Čitajte etikete na tabletama koje pijete.

2. Ostavite posao na poslu

Jedan od vrlo čestih razloga zašto muškarci ne mogu dobiti erekciju je stres vezan uz posao. Nakon vrlo napornog dana i napetosti, zaboravljamo kako bi se dolaskom kod kuće trebali opustiti i zaboraviti što nas čeka drugog dana. Zato se erektilna disfunkcija ili problem s erekcijom vrlo često javljaju kod osoba koje su stalno napete radi posla, ali zapravo ništa ne mogu učiniti u vezi toga sve do ponovnog dolaska na posao. Možda sada nemate problema, ali s vremenom vaše će vam tijelo davati znakove kako ste pretjerali. Neka dolazak kući bude vaša oaza mira.

3. Spavanje

Od uvijek znamo da je za zdrav život potreban san. Ne samo san, već pravi san od 6-8 sati u normalno vrijeme. Znanstvenici iz Sveučilišta u Chicaga doznali su kako spavanje od 5 sati i manje već nakon par dana može smanjiti testosteron za čak 10%. I još, ravnoteža hormona u mozgu (dopamin i serotonin) će dodatno utjecati na vašu erekciju.

4. Zubima do zdravlja

Istraživanje iz Turske 2012. godine pokazalo je kako je 3x veća šansa da imate probleme s erekcijom ako imate probleme sa zubima. Kako bi potvrdili tu tvrdnju, Britanci su izradili svoju studiju koja je pak pokazala da 4 od 5 muškarca koji imaju te probleme, zapravo imaju zubne poteškoće.

Kako se ne brinemo o svojim zubima, tako lakše bakterije ulaze u naš krvotok i uzrokuju probleme po cijelom tijelu. Zato perite zube, ali počnite koristiti vodicu za ispiranje usta.

1 2Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close