Lifestyle

Koliko je potrebno da prebolimo prekid

Istraživanjima smo saznali gotovo sve što se moglo saznati, ali jedna stvar je ostala visiti u zraku, a to je koliko je potrebno da nam srce zacijeli nakon prekida. Neki tvrde istog trenutka, neki se nikada oporave, ali veliko istraživanje “The Journak of Positive Psychologly” na 155 ispitanika pokazalo je neke vrlo zanimljive podatke.

Rezultati su pokazali kako je nakon prekida potrebno oko 11 tjedana kako bi se osoba oporavila nakon prekida, ali što se tiče dužih brakova, tu je ipak potrebno nešto više vremena – 18 mjeseci.

Prvi pozitivni znakovi nakon prekida kreću već nakon kratkog vremena ( ili 10 pivi na šanku), i to već kod 71% ispitanika. Naravno, što je duža veza bila, to je to vrijeme oporavka duže.

Što se tiče samih razvoda brakova, čak jedna šestina ispitanika imala je osjećaj neuspjeha koji je dugo potrajao. Čak 43% ispitanih ljudi imalo je osjećaj olakšanja nakon razvoda, dok je 31% bilo tužno.

Bez obzira na sve, sam prekid je vrlo težak za obje strane, koliko god da to ne želimo pokazati. Ako ste trenutno u tom periodu, možda će vam dobro doći savjeti kako bi lakše preboljeli prekid.

>> Savjeti kako preboljeti prekid

when-to-break-up-with-boy-friend

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close