Brzina

Defender odlazi u stilu s tri specijalne izvedbe za kraj

Nakon gotovo sedamdeset godina proizvodnje vozila koje nam već na prvi spomen terenca prolazi mislima, izgleda da će ime Defender polako otići u povijest. Proizvodnja u tvornici Solihull biti će zaustavljena već ove godine, a kako bi se obilježila ta posebna prigoda, šest Land Rover Defendera iscrtalo je kilometar veliku siluetu tog vozila u pijesku “Red Dwarf” zaljeva. No, to nije jedini način kako će Land Rover proslaviti kraj proizvodnje i gotovo sedam desetljeća dugu povijest Defendera.

Za najveće ljubitelje ovog kultnog vozila, predstavljene su i tri specijalne izvedbe koje će biti ponuđene na prodaju u limitiranom broju. Autobiography model je napravljen za one koji obožavaju Defender i njegove terenske sposobnosti, ali istovremeno žele određenu dozu luksuza u unutrašnjosti. Biti će ih proizvedeno tek 80 po paprenoj cijeni od gotovo 62 tisuće funti. Edicija Adventure je za one sklonije izletima izvan ceste s off-road gumama i zaštitom za podvozje, a tu je i Heritage izdanje koje podsjeća na ranije dane Defendera.

Heritage i Adventure modeli će biti proizvedeni u 400, odnosno 600 primjeraka, a cijene će se kretati od 28 do 44 tisuće funti. Sigurni smo da će iako se radi o automobilu koji se već sedam desetljeća proizvodi u gotovo nepromjenjenom obliku, potražnja biti prilično velika, jer ne događa se često da jedan ovakav automobil odlazi u povijest.

Tags
Back to top button
Close