Brzina

Defender Flying Huntsman – macho prerada iz tvrtke Kahn Design

Jasno nam je, Defender je oduvijek bio dovoljno macho i u svojoj najosnovnijoj verziji, ali unatoč tome, moramo priznati da je ekipa iz britanske tvrtke Kahn Design svojim zahvatima off-road legendu digla na sasvim novu razinu. Nakon nekoliko vrhunskih posebno dorađenih izvedbi Defendera, glavni direktor i dizajner tvrtke Kahn Design odlučio se za svoj osobni projekt, što je dovelo do nastanka Defendera Flying Huntsman 105 Longnose.

“Dugonosi lovac” svoje ime duguje produženom međuosovinskom razmaku koji je sada povećan za punih 38 centimetara u odnosu na standardni model Defendera, što je posebno vidljivo na prednjem dijelu automobila, a mat crna boja i dodaci na karoseriji čine ga pravim muškim vozilom. Još jedna stvar koja nam se iznimno sviđa je i podatak koji opravdava “leteći” dio iz naziva ovog vozila. Da, više od 400 konjskih snaga iz 6.2 litrenog V8 osigurati će vam odlične performanse i omogućiti da u prašini ostavite veliku većinu uličnih trkača u nabrijanim jurilicama.

Kahn Design Range Rover RS600

No, kako je Defender prvenstveno terenac, odrađeni su dodatni zahvati na podvozju vozila, pa su njegove već dobro poznate terenske mogućnosti podignute na još jednu razinu više. Osim navedenih dorada, tu su i nove kočnice, te kompletno prerađena unutrašnjost. Iako će Flying Huntsman biti službeno predstavljen na Ženevskom autoshowu, očekuje se da će se cijena kretati oko prilično paprenih 190.000 dolara, no za točnu cijenu ćemo se morati strpjeti još neko vrijeme. Ono što nas raduje je i najava iz Kahn Design u kojoj se spominje još jedna Defender prerada, ali ovog puta s pogonom na šest kotača.

Tags
Back to top button
Close