Brzina

Cijena novog Mustanga u Velikoj Britaniji zabrinuti će mnoge konkurente

Ikona “muscle” automobila, Ford Mustang nakon gotovo pedeset godina, po prvi puta stiže na tržište Velike Britanije. No, to nije jedina stvar koja veseli, jer ako se po jutru dan poznaje, onda bi i u ostalim europskim zemljama cijena novog Mustanga mogla biti prilično povoljnija od ostalih njegovih konkurenata, što će posebno veseliti zaljubljenike u američke “mišićavce” s ove strane “velike bare”. Kad se tome pridoda činjenica da po svim testovima, novi Mustang osim što izgleda odlično, pruža i odlične vozne osobine na zavojitim cestama, Ford bi mogao ostvariti odlične prodajne rezultate.

Kad spominjemo cijenu od 29 tisuća funti, govorimo o Mustangu kojeg pogoni 2,3 litreni EcoBoost motor s četiri cilindra koji razvija 313 konja i koji možda neće zadovoljiti ljubitelje američkih “mišićavaca”, ali bi mogao biti odlična opcija za više ekološki osviještene Europljane. No, ako mislite da Mustang nije to što je bez V8 motora, ne brinite, jer će se u ponudi naći i 412 konja snažan V8 koji će vas koštati 32,995 funti.

Činjenica je da bi se europski konkurenti poput Audija ili BMW-a morali prilično zabrinuti, jer bi im Mustang mogao uzeti veliki dio prodajnog kolača, posebno zbog činjenice što niti jedan od njih nije moguće kupiti ispod 50 tisuća funti.

Tags
Back to top button
Close